ΕΛΛΑΔΑ

Boeing: Δεύτερος πληροφοριοδότης της πέθανε μετά από βραχεία νοσηλεία

Ο θάνατος του πληροφοριοδότη της Boeing που προειδοποίησε για ελαττώματα στο 737 MAX

Ο Τζόσουα Ντιν, πληροφοριοδότης της Boeing που προειδοποίησε για κατασκευαστικά ελαττώματα στο αεροσκάφος 737 MAX, έφυγε από τη ζωή μετά από σύντομη ασθένεια. Ο Ντιν, που ήταν ελεγκτής ποιότητας στην προμηθεύτρια εταιρεία της Boeing, Spirit Aerosystems, είχε υποβάλει καταγγελία στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) για παραβατική συμπεριφορά και έλλειψη ασφάλειας στη γραμμή παραγωγής του 737 MAX στην Spirit.

Σύμφωνα με τους Seattle Times , ο Ντιν νοσηλεύτηκε μετά από δυσκολία στην αναπνοή. Διασωληνώθηκε και εμφάνισε πνευμονία και σοβαρή λοίμωξη πριν πεθάνει δύο εβδομάδες αργότερα.

«Έφυγε από τη ζωή χθες το πρωί και η απουσία του θα είναι βαθιά αισθητή. Θα σε αγαπάμε πάντα Τζος», είπε η θεία του Ντιν, Κάρολ Ντιν Πάρσονς, μέσω Facebook.

Ο ρόλος του Ντιν στην ασφάλεια του 737 MAX

Ο Ντιν ήταν ένας από τους πληροφοριοδότες που προειδοποίησαν για τα ελαττώματα στο σύστημα MCAS του 737 MAX, το οποίο ευθύνεται για τα δυστυχήματα που συνέβησαν το 2018 και 2019 και στα οποία έχασαν τη ζωή τους 346 άνθρωποι.

Πρόκειται για τον δεύτερο πληροφοριοδότης της Boeing, που πεθαίνει φέτος. Ο Ντιν εκπροσωπήθηκε από το ίδιο δικηγορικό γραφείο που εκπροσώπησε τον πληροφοριοδότη Τζον Μπαρνέτ. Είχε βρεθεί νεκρός τον Μάρτιο από τραύμα που φαίνεται να προκάλεσε ο ίδιος με πυροβόλο όπλο.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk