LIFESTYLE

Η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας επισκέπτεται την Ελλάδα: Εορτασμός 125 χρόνων διπλωματικών δεσμών

Η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας επισκέπτεται την Ελλάδα

Για μία ολόκληρη εβδομάδα, από τις 25 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, η πριγκίπισσα Κάκο της Ιαπωνίας, 29 ετών και ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρούχιτο, θα βρίσκεται στην Ελλάδα. Η πριγκίπισσα είναι επίσημη προσκεκλημένη για τον εορτασμό των 125 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και την υπογραφή του “συμφώνου φιλίας, εμπορίου και ναυτιλίας”. Η επίσκεψή της ανακοινώθηκε από την ιαπωνική κυβέρνηση.

Η επίσκεψή της στην Κέρκυρα

Στις 29 Μαΐου, η πριγκίπισσα Κάκο θα μεταβεί στην Κέρκυρα, όπου θα επισκεφθεί το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης. Το μουσείο αυτό φιλοξενεί μία από τις σημαντικότερες συλλογές ιαπωνικής τέχνης στην Ευρώπη και αποτελεί έναν από τους προορισμούς που δεν πρέπει να χάσει κανείς που ενδιαφέρεται για την ιαπωνική κουλτούρα και την τέχνη της.

Ο εορτασμός των διπλωματικών δεσμών

Η επίσκεψη της πριγκίπισσας Κάκο είναι μέρος των εορτασμών για τα 125 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας. Αυτή η σημαντική επέτειος υπογραμμίζει την πολυεπίπεδη και φιλική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες και την αμοιβαία εκτίμηση για τις πολιτιστικές και ιστορικές διασυνδέσεις τους. Η παρουσία της πριγκίπισσας Κάκο ενισχύει ακόμη περισσότερο αυτούς τους δεσμούς και την συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk