ΕΛΛΑΔΑ

Δρομοκαΐτειο: Έτσι δρούσε η 29χρονη ψυχίατρος που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών


Πίσω από την εικόνα της επαγγελματικής γιατρού, η ειδικευόμενη ψυχίατρος κρυβόταν ένα καλά οργανωμένο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο δρούσε ασταμάτητα σε σταθμούς μετρό, πλατείες και προαύλια νοσοκομείων.

Ναρκωτικά, ψευδώνυμα, «καβάτζες» και ένας περίπλοκος κώδικας επικοινωνίας συνθέτουν το σκηνικό ενός συστήματος ανομίας, που είχε ρίζες ακόμα και μέσα στο Δρομοκαΐτειο. Μια 29χρονη ψυχίατρος λειτουργούσε ως διακινητής, κάνοντας νταλαβέρια δίπλα σε ασθενείς.

Κάτω από τον μανδύα του επαγγελματισμού, η ειδικευόμενη γιατρός έκρυβε ένα καλά οργανωμένο δίκτυο διανομής ναρκωτικών, το οποίο δρούσε αδιάκοπα σε σταθμούς μετρό, πλατείες και προαύλια νοσοκομείων.

Η διπλή ζωή της νεαρής ψυχιάτρου άρχισε να ξετυλίγεται σταδιακά από τους «Αδιάφθορους» στα μέσα Φεβρουαρίου, όταν έλαβαν πληροφορίες για τη δράση της, και τελικά την Τρίτη πέρασε χειροπέδες. Όπως διαπιστώθηκε, η 29χρονη είχε στήσει ολόκληρο δίκτυο διακίνησης ηρωίνης και χαπιών, ενώ είχε μετατρέψει το ίδιο το Δρομοκαΐτειο σε κόμβο παρανομίας, παροτρύνοντας τους «πελάτες» της να τη συναντούν εκεί όταν είχε βάρδια.

Η γυναίκα, γνωστή και ως «Λίζα» ή «Αλίκη», χρησιμοποιούσε για καβάτζες το πατρικό της στη Νίκαια, ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στην Ομόνοια και ένα διαμέρισμα στον Ταύρο. Το «μαγαζί» που είχε στήσει λειτουργούσε ασταμάτητα, καθώς τα πάρε – δώσε γίνονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και έξω από το σπίτι της. Ενδεικτικό του μεγέθους της δράσης της είναι ότι στις 15 Μαΐου, ενώ κινούνταν υπηρεσιακά με ασθενοφόρο, ζήτησε να σταματήσει σε στάση λεωφορείου για να πραγματοποιήσει πώληση ναρκωτικών.

Η 29χρονη φέρεται να είχε «θησαυρίσει» από τη διακίνηση, πραγματοποιώντας από τις 18 Μαρτίου έως τις 27 Μαΐου τουλάχιστον 195 «συναλλαγές». Για να αποφύγει τη σύλληψη, χρησιμοποιούσε κωδικές λέξεις κατά τις συνομιλίες της με τους «πελάτες», όπως οι όροι «πράσινα», «σιναπρά», «ύπνους» για τα ναρκωτικά χάπια Hipnosedon, η λέξη «κουμπί» για το ναρκωτικό χάπι, οι λέξεις «g», «τζιτζίκια», «μάριο», «άσος», «κομμάτι» για το γραμμάριο ναρκωτικής ουσίας, η «κάρτα» για καρτέλα ναρκωτικών χαπιών, καθώς και οι λέξεις «λίτες» και «κάρικο» που αναφέρονταν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας (ασφαλίτες) και το χρηματικό ποσό των δέκα ευρώ, αντίστοιχα.

Επιπλέον, η ψυχίατρος είχε συγκεκριμένα σημεία πώλησης, όπως προαύλια δημόσιων νοσοκομείων, σταθμούς μετρό και ΗΣΑΠ, καθώς και πλατείες όπως η Ομόνοια, το Μοναστηράκι, η Καρπάθος στον Πειραιά και η Κρήνης στη Νίκαια. Η «επαγγελματική» της δράση ξεχώριζε από το γεγονός ότι μετέφερε ναρκωτικά ακόμα και με ποδήλατο στους ποδηλατοδρόμους του κέντρου της Αθήνας, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα ελέγχου από αστυνομικούς, ενώ έκρυβε τις ποσότητες σε τσαντάκι μέσης, σακίδιο πλάτης και ακόμη και στον στηθόδεσμό της.

Πέρα από το δίκτυο διακίνησης, η 29χρονη προχωρούσε και σε ανταλλαγή νομίμως χορηγούμενων ναρκωτικών χαπιών, που λάμβανε με ιατρική συνταγή από χρήστες, δίνοντάς τους αντίστοιχη ποσότητα ηρωίνης και μεταπωλώντας στη συνέχεια τα χάπια σε άλλους χρήστες.

author avatar
NewsOk
Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο & Ιστορικά Βίντεο