
Σάλος στα Καλλιστεία Μις Κόσμος: Παραιτήθηκε η Μις Αγγλία – «Με αντιμετώπιζαν σαν μαϊμού σε τσίρκο»
Σοβαρές καταγγελίες για τις συνθήκες στα παρασκήνια του διαγωνισμού Μις Κόσμος στην Ινδία έκανε η Μις Αγγλία 2024, Μίλα Μαγκί, η οποία προχώρησε σε μια ιστορική κίνηση: αποχώρησε οικειοθελώς από τη διοργάνωση, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα 74 χρόνια ύπαρξης του θεσμού.
Η 24χρονη καλλονή μίλησε στη Sun, αποκαλύπτοντας ότι αντιμετωπίστηκε «σαν μαϊμού σε τσίρκο», ενώ σε κάποια στιγμή ένιωσε ότι την αντιμετωπίζουν «σαν πόρνη». Όπως τόνισε, η πίεση και η αντιμετώπιση που δέχθηκε ξεπέρασαν τα όριά της, οδηγώντας τη στην απόφαση να εγκαταλείψει τον διαγωνισμό.
«Δεν ήρθα στην Ινδία για να διασκεδάζω άντρες»
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, όπως είπε, ήταν η απαίτηση των διοργανωτών να διασκεδάζει επιχειρηματίες που χρηματοδοτούσαν τον διαγωνισμό. «Μας ζητήθηκε να καθίσουμε μαζί τους όλο το απόγευμα και να τους διασκεδάσουμε. Ήταν κάτι απίστευτο. Θυμάμαι ότι σκέφτηκα: “Όλο αυτό είναι τελείως λάθος”. Δεν ήρθα στην Ινδία για να διασκεδάζω κάποιους άντρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με την ίδια, σε επίσημη εκδήλωση προβολής στις 7 Μαΐου στην πόλη Χαϊντεραμπάντ, οι διαγωνιζόμενες υποχρεώθηκαν να φορούν επίσημες τουαλέτες από το πρωί ως το βράδυ – ακόμα και στο πρωινό.
«Με έκαναν να νιώθω σαν πόρνη»
Η Μίλα Μαγκί καταγγέλλει ότι, παρόλο που προσπάθησε να μιλήσει για τις αξίες που εκπροσωπεί, το κοινό των εκδηλώσεων έδειχνε να μην ενδιαφέρεται καθόλου. «Υπήρχαν σχόλια και συζητήσεις που με έκαναν να νιώθω άβολα. Ήταν ξεκάθαρο πως μας είχαν εκεί για να τους ευχαριστούμε – σαν να καθόμασταν σε βιτρίνα. Με έκαναν να νιώθω σαν πόρνη», δήλωσε.
Αίτημα για αλλαγή στον θεσμό
Η νεαρή καλλονή ζήτησε την αναθεώρηση των διαδικασιών και των αξιών του θεσμού των καλλιστείων, επισημαίνοντας ότι ο διαγωνισμός «υποτίθεται πως βασίζεται σε αρχές και αξίες – όχι στην υποτίμηση των συμμετεχουσών».
Η καταγγελία της Μίλα Μαγκί έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά σειρά επικρίσεων που έχουν δεχθεί τα διεθνή καλλιστεία τα τελευταία χρόνια για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τις γυναίκες και το πώς παρουσιάζονται δημόσια.