ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μίλτος Τεντόγλου: Υποψήφιος για Ευρωπαίος Αθλητής της Χρονιάς

Η Εξαιρετική Χρονιά του Μίλτου Τεντόγλου

Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο κορυφαίος άλτης του μήκους στον κόσμο, είναι υποψήφιος για τον τίτλο του Ευρωπαίου Αθλητή της Χρονιάς 2024. Κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, προσγειώθηκε στα 8,65 μέτρα δύο φορές κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ρώμης. Η επίδοση αυτή συμματοδοτεί μια εξαιρετική χρονιά όπου κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια σε κορυφαίες διοργανώσεις όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Αντίπαλοι στην Κύρια Αγορά

Η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει στις 26 Οκτωβρίου, και ο Τεντόγλου θα βρει απέναντί του σπουδαίους αθλητές. Ανάμεσα στους αντιπάλους του συγκαταλέγονται ο Μόντο Ντουπλάντις από τη Σουηδία, αλλά και ο Λενάρντο Φάμπρι από την Ιταλία, καθώς και άλλοι λαμπροί αθλητές που αποτελούν τον πυρήνα του στίβου στην Ευρώπη.

Προθεσμίες και Ψηφοφορία

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή είναι σε πλήρη εξέλιξη και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου. Οι τρεις φιναλίστ ανά κατηγορία θα ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, ανυπομονώντας όλοι για την έκβαση αυτού του φημισμένου διαγωνισμού. Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει τις υποψηφιότητες και τα επιτεύγματά του στο πλευρό του, καθιστώντας τον καθοριστική παρουσία στις προτιμήσεις των φιλάθλων.

Οι δέκα υποψήφιοι στους Άντρες:

Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα- μήκος)
Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία – επί κοντώ)
Λενάρντο Φάμπρι (Ιταλία – σφαιροβολία)
Μάθιου Χάντσον- Σμιθ (Μ. Βρετανία- 400 μ.)

Τζέικομπ Ινγκεμπρίτσεν (Νορβηγία- 1.500 μ./5.000 μ.)
Μάρκους Ρουθ (Νορβηγία – 10αθλο)
Τζιανμάρκο Ταμπέρι (Ιταλία- ύψος)
Κάρστεν Βάρχολμ (Νορβηγία – 400 μ. εμπ.).

ΨΗΦΙΣΤΕ ΕΔΩ

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk