ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν για Λίβανο: «Οι κινήσεις του Ισραήλ είναι επικίνδυνες»

Η Εξέλιξη της Κατάστασης στο Λίβανο

Η πολιτική ένταση στο Λίβανο έχει κλιμακωθεί, προκαλώντας σοβαρές ανθρωπιστικές κρίσεις. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2024, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε τη θλίψη του και την ανησυχία του στον Λιβανέζο Πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι, μετά από τις πρόσφατες εκρήξεις που προκλήθηκαν από τη Χεζμπολάχ.

Η Αντίδραση της Τουρκίας

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι οι κινήσεις του Ισραήλ είναι επικίνδυνες και υποσχέθηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να σταματήσει τη βία στην περιοχή. Οι εκρήξεις έχουν ήδη κοστίσει τη ζωή τουλάχιστον 12 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, ενώ οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους 4.000.

Διεθνείς Σχέσεις και Εξελίξεις

Ακόμα, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι εξέφρασε την υποστήριξή του προς τον Λίβανο, απορρίπτοντας τις απόπειρες κλιμάκωσης στην περιοχή. Η σημερινή κατάσταση στην περιοχή δημιουργεί ανησυχίες για μια πιθανή εξάπλωση της σύγκρουσης που μαίνεται στη Γάζα, γεγονός που καθιστά την κατάσταση ακόμα πιο περίπλοκη. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, αναμένεται να επισκεφθεί την Αίγυπτο, προκειμένου να συζητήσει τρόπους για την εδραίωση της ειρήνης.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk