ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Toto Schillaci: Πέθανε ο θρύλος του Μουντιάλ σε ηλικία 59 ετών

Ο θάνατος του Toto Schillaci

Ο θρύλος του παγκοσμίου κυπέλλου του 1990, Toto Schillaci, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών. Η είδηση προκάλεσε θλίψη σε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, καθώς ο Schillaci αναγνωριζόταν ως ένας από τους πιο εμβληματικούς παίκτες της εποχής του. Εισήχθη στο πνευμονολογικό τμήμα του δημοτικού νοσοκομείου του Παλέρμο, όπου και τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν.

Η καριέρα του Schillaci

Ο Toto Schillaci έγινε διάσημος κατά τη διάρκεια του παγκοσμίου κυπέλλου του 1990, όπου αναδείχθηκε ως ο καλύτερος σκόρερ, οδηγώντας την εθνική Ιταλίας στην πορεία προς τον ημιτελικό. Με την έντονη επιθυμία του για νίκη και την αγωνιστικότητα που έδειχνε στο γήπεδο, κέρδισε τις καρδιές των φιλάθλων. Η καριέρα του, αν και σύντομη, έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Αγώνας με την ασθένεια

Δυστυχώς, τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής του ήταν γεμάτα προκλήσεις, καθώς διαγνώστηκε με καρκίνο στο παχύ έντερο. Η είδηση αυτή συγκλόνισε τους θαυμαστές του και τον κόσμο του αθλητισμού. Ο Schillaci νοσηλευόταν τις προηγούμενες ημέρες σε σοβαρή κατάσταση, προσπαθώντας να δώσει τη δική του μάχη, ένα μάθημα αντοχής και θάρρους για όλους.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk