ΕΛΛΑΔΑ

Τουρκία: Η Θεωρία της Γαλάζιας Πατρίδας Μπήκε στα Σχολικά Βιβλία

Η Εισαγωγή της Γαλάζιας Πατρίδας

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες, η θεωρία περί «γαλάζιας πατρίδας» έχει πλέον εισαχθεί στα τουρκικά σχολικά βιβλία, κυρίως στο μάθημα γεωγραφίας. Αυτή η θεωρία περιλαμβάνει επικίνδυνες αντιλήψεις σχετικά με τη θαλάσσια κυριαρχία και την ελληνική κυριαρχία. Η ενσωμάτωσή της στα σχολικά εγχειρίδια στοχεύει στη διαμόρφωση των απόψεων των νέων σχετικά με τις θαλάσσιες περιοχές που οι Τούρκοι θεωρούν ότι είναι υπό την ευθύνη τους.

Το Περιεχόμενο του Μαθήματος

Η διδασκαλία της γαλάζιας πατρίδας περιλαμβάνει χάρτες που δείχνουν τις Θαλάσσιες Ζώνες, αλλά αυτοί οι χάρτες δεν αποτυπώνουν τα γεωγραφικά «όρια» όπως αναγνωρίζονται διεθνώς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», οι μαθητές καλούνται να δώσουν παραδείγματα για «τον αγώνα της τουρκίας ενάντια στις άδικες διεκδικήσεις» που αφορούν το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Διδασκαλία στην Τρίτη Γυμνασίου

Το συγκεκριμένο μάθημα εντάσσεται στη διδακτέα ύλη της ένατης τάξης, η οποία αφορά παιδιά ηλικίας περίπου 15 ετών. Η αντεπίθεση κατά των ελληνικών συμφερόντων και η προώθηση της θεωρίας της γαλάζιας πατρίδας μπορεί να επηρεάσει την εκπαίδευση και την αντίληψη των νέων για τις διεθνείς σχέσεις στην περιοχή.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk