LIFESTYLE

Κριστίνα Γιοκσίμοβιτς: Η πρώην φιναλίστ Μις Ελβετία βρήκε φρικτό θάνατο από τον 41 ετών σύντροφο της

Μια Σκοτεινή Υπόθεση

Η υπόθεση της Κριστίνα Γιοκσίμοβιτς, πρώην φιναλίστ των καλλιστείων «Μις Ελβετία», έχει σοκάρει την κοινή γνώμη στην Ελβετία. Ο 41χρονος σύντροφός της φέρεται να της έδωσε ένα φρικτό τέλος, διαπράττοντας ένα από τα πιο ανατριχιαστικά εγκλήματα της τελευταίας δεκαετίας.

Οι Λεπτομέρειες του Εγκλήματος

Σύμφωνα με τις αρχές, ο δολοφόνος έπνιξε την Κριστίνα πριν από τη φρικαλέα διαδικασία διαμελισμού της. Οι πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι χρησιμοποίησε ψαλίδι, μαχαίρι και πριόνι και στη συνέχεια πολτοποίησε τμήματα της σορού της εμπρός στον εαυτό του, χρησιμοποιώντας ένα βιομηχανικό μπλέντερ. Αλλά η αποτρόπαια πράξη δεν σταμάτησε εκεί, καθώς προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη του εγκλήματος με χημικό διάλυμμα.

Ψυχική Υγεία και Ομολογίες

Εκτός από τις φριχτές λεπτομέρειες της υπόθεσης, οι ειδικοί που εξετάζουν τον δράστη αναφέρουν ενδείξεις ψυχικής ασθένειας. Αυτή η πτυχή αναδεικνύει ερωτήματα σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση του θύτη και τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτή τη σφοδρή πράξη. Όπως δήλωσε ο Θωμάς στην επανεξέταση του εγκλήματος, ισχυρίστηκε ότι έδρασε σε αυτοάμυνα όταν η Κριστίνα του επιτέθηκε με μαχαίρι.

Οι υπεύθυνοι στην Ελβετία ανέφεραν ότι υπάρχουν ενδείξεις ψυχικής ασθένειας του δολοφόνου.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, επέδειξε αξιοσημείωτα υψηλό επίπεδο εγκληματικής ενέργειας, έλλειψη ενσυναίσθησης και ψυχρότητα μετά τη δολοφονία της μητέρας των δύο παιδιών του. Προσέθεσαν ακόμη ότι ο κατηγορούμενος είχε «σαδιστικά-κοινωνιοπαθητικά χαρακτηριστικά».

Από την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου που ήρθε στο φως αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της υπόθεσης προκύπτει επίσης ότι ο κατηγορούμενος είχε προηγουμένως ασκήσει βία εναντίον της πρώην συντρόφου του και συγκεκριμένα ότι την είχε χτυπήσει στο πόδι της με το αυτοκίνητό του και ότι είχε καταγγελθεί για ενδοοικογενειακή βία.

Υπάρχουν επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, φωτογραφίες του θύματος με προηγούμενα σημάδια στραγγαλισμού. Σύμφωνα με την ελβετική «20 Minuten», η Κριστίνα ήθελε να χωρίσει από τον άνδρα της.