ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς: Προειδοποίηση για Αττική και Αλλες Περιφέρειες

Εισαγωγή στον Κίνδυνο Πυρκαγιάς

Αύριο, οι πολίτες σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή, καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τις περιοχές που βρίσκονται σε ‘πορτοκαλί’ συναγερμό, ώστε να μπορέσουμε να λάβουμε σωστές προφυλάξεις.

Περιοχές σε Κίνδυνο

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, η κατηγορία κινδύνου 4 θα επηρεάσει κυρίως την Αττική, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Κρήτη. Οι τοπικές Αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά.

Προφυλάξεις και Συστάσεις

Για την ασφαλή αντιμετώπιση του πυροσβεστικού κινδύνου, είναι ακραίας σημασίας να ενημερώνεστε τακτικά για τις καιρικές συνθήκες και τις επίσημες ανακοινώσεις. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε καπνό ή φλόγες, να ειδοποιήσετε αμέσως τις αρχές. Ακολουθήστε τις οδηγίες των ειδικών και διασφαλίστε ότι η περιοχή σας είναι καθαρή από εύφλεκτα υλικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Αρκαδίας)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk