ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Rebecca Cheptegei: Πέθανε ο πρώην σύντροφος της που την έκαψε ζωντανή

Η τραγική ιστορία της Rebecca Cheptegei

Η κατάσταση που περιβάλλει τον θάνατο της ταλαντούχας μαραθωνοδρόμου από την Ουγκάντα, Rebecca Cheptegei, έχει σοκάρει το κοινό. Ο πρώην σύντροφός της, Dickson Ndiema, ο οποίος την επιτέθηκε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά, νοσηλευόταν στο ίδιο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια των τελευταίων της στιγμών πριν από τον θάνατό της.

Η φρικτή επίθεση και οι συνέπειές της

Η επίθεση συνέβη όταν ο Ndiema περίμενε την Cheptegei στην αυλή του σπιτιού της. Με 5 λίτρα βενζίνης στα χέρια του, την περιέλουσε και της έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα και να καταλήξει έπειτα από πέντε ημέρες νοσηλείας. Ο Ndiema, ο οποίος υπέστη εγκαύματα πάνω από 30%, φυσικά βρήκε τον ίδιο του τον θάνατο, επιβεβαιώνοντας τις σοβαρές συνέπειες του εγκλήματος που διέπραξε.

Ο αντίκτυπος στην οικογένεια και την κοινωνία

Ο πατέρας της Cheptegei, σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που είχε η κόρη του στον Ndiema, εξηγώντας πώς τα πράγματα είχαν εξελιχθεί ραγδαία προς την τραγωδία. Η οικογένεια μένει πλέον να θρηνεί την απώλεια της και η κηδεία της θα διεξαχθεί το Σάββατο στην Ουγκάντα. Η σπαρακτική αυτή κατάσταση αναδεικνύει τη βία κατά των γυναικών και τις επιπτώσεις που έχει στην κοινωνία μας.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk