ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Παραιτείται ο Μπάιντεν από την κούρσα των εκλογών

Η Ανακοίνωση του Τζο Μπάιντεν

Πρόσφατα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, γνωστοποίησε μέσω του κοινωνικού δικτύου Χ ότι αποσύρεται από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές. Αυτή η ανακοίνωση έφερε αναστάτωση και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Οι Λόγοι της Απόσυρσης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Μπάιντεν επικαλέστηκε προσωπικούς και πολιτικούς λόγους για την απόφασή του να μην διεκδικήσει δεύτερη θητεία. Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο για νέες υποψηφιότητες και ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ.

Οι Επιπτώσεις της Απόφασης

Η απόφαση του Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τις εκλογές των ΗΠΑ πυροδοτεί εξελίξεις που μπορεί να οδηγήσουν την αναμέτρηση σε «αχαρτογράφητα νερά». Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την πορεία των προεδρικών εκλογών, καθώς νέοι υποψήφιοι θα πρέπει να αναδειχθούν και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων.

Επίσης με δεύτερο tweet είπε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Καμάλα Χάρις ως υποψήφιας προέδρου

«Συνάδελφοί μου Δημοκρατικοί, αποφάσισα να μην αποδεχτώ την υποψηφιότητα και να επικεντρώσω όλες μου τις δυνάμεις στα καθήκοντά μου ως Προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας μου. Η πρώτη μου απόφαση ως υποψήφιος για το κόμμα το 2020 ήταν να επιλέξω την Kamala Harris ως Αντιπρόεδρό μου. Και ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει. Σήμερα θέλω να προσφέρω την πλήρη υποστήριξή μου και την υποστήριξή μου ώστε η Kamala να είναι η υποψήφια του κόμματός μας φέτος. Δημοκρατικοί — ήρθε η ώρα να ενωθούμε και να νικήσουμε τον Τραμπ. Ας το κάνουμε», έγραψε

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk