ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σιβηρία: Ανακαλύφθηκε Λύκος 44.000 ετών Τέλεια διατηρημένος

Λύκος Τέλεια διατηρημένος 44.000 ετών

Ένας εξαιρετικά καλοδιατηρημένος αρχαίος λύκος ανακαλύφθηκε από τον μόνιμο παγετό της Σιβηρίας, εντυπωσιάζοντας τους ερευνητές με τα άθικτα δόντια, τη γούνα, τα οστά, ακόμη και τα εσωτερικά του όργανα. Ανακαλύφθηκε στην περιοχή Abyi της Yakutia, στην ανατολική Ρωσία, αυτό το εξαιρετικό εύρημα χρονολογείται πριν από περίπου 44.000 χρόνια, προσφέροντας μια μοναδική ματιά στη ζωή και το περιβάλλον της εποχής του Πλειστόκαινου .

Το 2021, οι ντόπιοι βρήκαν τον λύκο σε βάθος περίπου 40 μέτρων (130 πόδια) κατά μήκος του ποταμού Tirekhtyakh στην πιο κρύα περιοχή της Ρωσίας. Το εύρημα αναφέρθηκε στην επιστημονική κοινότητα και μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο του Μουσείου Μαμούθ του Βορειοανατολικού Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου στο Γιακούτσκ για περαιτέρω μελέτη.

Το Permafrost, έδαφος που παραμένει παγωμένο όλο το χρόνο, είναι γνωστό για την ικανότητά του να διατηρεί οργανικό υλικό για χιλιετίες. Αυτό το δείγμα λύκου, πιθανότατα ο παλαιότερος γνωστός λύκος που υποβλήθηκε σε τόσο λεπτομερή ανάλυση, σύμφωνα με την Daily Mail , είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των συντηρητικών ιδιοτήτων του μόνιμου παγετού. Η αξιοσημείωτη κατάσταση του δείγματος περιλαμβάνει διατηρημένη γούνα, οστά, όργανα και κυρίως τα δόντια του.

Ο Albert Protopopov, επικεφαλής του τμήματος μελέτης πανίδας μαμούθ στην Ακαδημία Επιστημών της Yakutia, τόνισε ότι αυτό είναι το πρώτο παγκόσμιο εύρημα ενήλικου αρπακτικού από το Ύστερο Πλειστόκαινο. Το στομάχι του έχει διατηρηθεί σε απομόνωση, χωρίς μόλυνση, καθιστώντας το έργο περίπλοκο. Ως αποτέλεσμα της προετοιμασίας που πραγματοποιήθηκε, αναμένουμε να λάβουμε ένα στιγμιότυπο της αρχαίας ζώσης του Πλειστόκαινου. Ήταν ένα δραστήριο και μεγάλο αρπακτικό και έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τι έτρωγε. Επιπλέον, το στομάχι του περιέχει επίσης αντικείμενα που καταναλώνονται από το θήραμά του, σχολίασε ο επιστήμονας.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk