ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Εξιχνίαση δολοφονίας 17 χρόνια μετά – 39χρονος ενώπιον της ανακρίτριας

Η δολοφονία του Κώστα Κουνάλη και τα αρχικά ευρήματα

Στις 13 Νοεμβρίου 2007, η τοπική κοινωνία του Καστελλίου, Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Ηρακλείου, συγκλονίστηκε από την άγρια δολοφονία του κτηνοτρόφου Κώστα Κουνάλη. Το σώμα του βρέθηκε στην αγροικία του δίπλα στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής, στη Μονή Αγκαράθου. Η σκηνή του εγκλήματος ήταν σοκαριστική, καθώς ο Κουνάλης βρέθηκε άγρια δολοφονημένος, με σημάδια πάλης και βίας εμφανή στο σώμα του.

Οι αρχικές έρευνες της αστυνομίας επικεντρώθηκαν στον εντοπισμό στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον δράστη. Κατά την επιτόπια έρευνα, βρέθηκε ένα δαχτυλικό αποτύπωμα στην πόρτα της αγροικίας. Ωστόσο, τότε δεν ήταν δυνατή η ταυτοποίηση του αποτυπώματος, παρά τις προσπάθειες των αρχών. Οι τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής και η έλλειψη συγκεκριμένων πληροφοριών περιόρισαν τις ελπίδες για γρήγορη επίλυση της υπόθεσης.

Η δολοφονία του Κώστα Κουνάλη παρέμεινε ανεξιχνίαστη για πολλά χρόνια, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Οι κάτοικοι του Καστελλίου και των γύρω περιοχών ένιωσαν ανασφάλεια και απογοήτευση, καθώς η έλλειψη προόδου στην έρευνα άφηνε τον δολοφόνο ατιμώρητο. Η υπόθεση έγινε σημείο αναφοράς και συζήτησης, δημιουργώντας ένα κλίμα αβεβαιότητας και φόβου.

Παρά τις δυσκολίες, η αστυνομία συνέχισε τις προσπάθειες για την επίλυση της υπόθεσης. Η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι νέες μέθοδοι ανάλυσης των δαχτυλικών αποτυπωμάτων αναζωπύρωσαν τις ελπίδες για την ταυτοποίηση του δράστη. Η υπόθεση του Κώστα Κουνάλη παρέμεινε ανοιχτή, και η τοπική κοινωνία δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητά δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό του.

Η ταυτοποίηση του 39χρονου και οι ισχυρισμοί του

Τον περασμένο Νοέμβριο, ένας 39χρονος άνδρας βρέθηκε στο επίκεντρο των διωκτικών αρχών λόγω ενός περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, οι αρχές προχώρησαν στη λήψη των δαχτυλικών του αποτυπωμάτων. Αυτά τα αποτυπώματα ταυτοποιήθηκαν αργότερα με εκείνα που είχαν βρεθεί στη σκηνή της δολοφονίας του Κώστα Κουνάλη το 2007, γεγονός που προκάλεσε νέα τροπή στην υπόθεση.

Ο 39χρονος αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στην ανθρωποκτονία του Κουνάλη. Υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε τον άτυχο κτηνοτρόφο ούτε είχε βρεθεί ποτέ στο μέρος όπου βρέθηκε δολοφονημένος. Οι ισχυρισμοί του περιπλέκουν περαιτέρω την υπόθεση, καθώς οι διωκτικές αρχές επιδιώκουν να κατανοήσουν πώς βρέθηκε το αποτύπωμά του στον τόπο του εγκλήματος.

Η υπόθεση παίρνει πλέον νέα τροπή, με τον 39χρονο να καλείται ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου. Εκεί θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την παρουσία του αποτυπώματός του στο σημείο της δολοφονίας. Η ανακριτική διαδικασία αναμένεται να ρίξει φως σε αυτή την αινιγματική υπόθεση και να αποκαλύψει αν οι ισχυρισμοί του 39χρονου έχουν βάση ή αν πρόκειται για μια στρατηγική υπεράσπισης.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η ταυτοποίηση του αποτυπώματος συνδέει άμεσα τον 39χρονο με το έγκλημα, ενώ οι αρνήσεις του δημιουργούν περαιτέρω ερωτήματα για την αλήθεια πίσω από τη δολοφονία του Κώστα Κουνάλη.

Στις 13 Νοεμβρίου του 2007 ο άτυχος κτηνοτρόφος Κώστας Κουνάλης εντοπίζεται από τον ανιψιό του δολοφονημένος στο μετόχι του μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Ο δράστης τον είχε χτυπήσει με μένος στο κεφάλι με ένα αυτοσχέδιο ρόπαλο – καρεκλοπόδαρο – χωρίς ωστόσο οι διωκτικές αρχές να βρουν το κυρίως σώμα της καρέκλας από την οποία αποσπάστηκε, ενώ η καραμπίνα του θύματος είχε κλαπεί.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk