ΕΛΛΑΔΑ

Πάρνηθα: Σοκαριστική Επίθεση σε Εθελοντές που καθάριζαν την περιοχή [φωτό]

Το βράδυ της Παρασκευής, μια ομάδα εθελοντών που βοηθούσαν στην δράση της οργάνωσης ‘VA Saving His Hood’ στην Πάρνηθα βρέθηκε αντιμέτωπη με μια σοκαριστική επίθεση. Οι εθελοντές είχαν συγκεντρωθεί για να καθαρίσουν την δυτική Πάρνηθα από σκουπίδια, προσφέροντας ανιδιοτελώς τον χρόνο και την ενέργειά τους για ένα καθαρότερο περιβάλλον. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τους, οι εθελοντές αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο κοντά στο σημείο Κρύα Πηγή Φυλής για να συνεχίσουν την επόμενη ημέρα.

Γύρω στις 01:30, ηρεμία της νύχτας διαταράχθηκε όταν δύο αμάξια με 7-8 νεαρούς κατέφθασαν στο σημείο. Οι νεαροί πλησίασαν τους κατασκηνωτές με φακούς, ρωτώντας επιθετικά από που είναι. Παρά τις εξηγήσεις των εθελοντών ότι βρίσκονταν εκεί για να καθαρίσουν το βουνό, οι νεαροί αποχώρησαν. Η ανακούφιση των εθελοντών ήταν προσωρινή, καθώς οι νεαροί επέστρεψαν μετά από 10 λεπτά, αυτή τη φορά με αυτοκίνητα, φωνάζοντας ‘κάναμε comeback’.

Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα σκηνικό χάους και βίας. Οι νεαροί επιτέθηκαν στους εθελοντές, προκαλώντας τραυματισμούς και ζημιές στον εξοπλισμό τους. Η άγρια αυτή επίθεση έφερε αναστάτωση και φόβο στους εθελοντές, οι οποίοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν το κίνητρο πίσω από αυτή την απρόκλητη επίθεση. Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο, αλλά οι δράστες είχαν ήδη διαφύγει.

«Δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε γιατί ήμασταν στο πάτωμα ξαπλωμένοι και έτσι ξεκίνησαν να μας χτυπάνε και να μαχαιρώνουν δίχως έλεος» λέει θύμα της επίθεσης και συμπληρώνει πως πριν καλά-καλά προλάβουν να αντιδράσουν, είχαν φύγει.

Έναν από τους εθελοντές, τον μαχαίρωσαν 3 φορές στην πλάτη και μια ακόμα στον ώμο, ενώ από τα χτυπήματα, του έσπασαν και τη μύτη. Όπως λένε επίσης, πέρασαν τη μισή νύχτα με αγωνία για την τύχη του εθελοντή με τις πολλαπλές μαχαιριές, αλλά διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Η ανάρτηση καταλήγει με τον εθελοντή να λέει «Έχουμε συναντήσει από κοντά όλα τα ζώα της ελληνικής υπαίθρου (αρκούδες, λύκους κτλ) ωστόσο εν τέλει μόνο ο άνθρωπος μας έβλαψε».

Δείτε φωτογραφίες:

Οι αντιδράσεις από την κοινότητα ήταν άμεσες και έντονες. Πολλοί πολίτες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τους εθελοντές και ζήτησαν από τις αρχές να αναλάβουν δράση για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Η ανάγκη για ένα ασφαλές περιβάλλον όπου οι εθελοντές μπορούν να προσφέρουν με ασφάλεια το έργο τους είναι πλέον πιο επίκαιρη από ποτέ.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk