ΕΛΛΑΔΑ

Μακελειό στη Μόσχα: Μέτρα στην Ελλάδα για την απειλή του ISIS-K [Βίντεο]

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα

Η Ευρώπη βρίσκεται υπό αυξημένη επιτήρηση και λαμβάνει όλο και πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας, αντιμετωπίζοντας την απειλή του ισλαμικού κράτους του Χορασάν. Μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, η ανησυχία και ο τρόμος έχουν επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη.

Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στην Ελλάδα

Και στην Ελλάδα, οι αρχές έχουν λάβει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των πολιτών. Ειδικά στα βόρεια σύνορα της χώρας, οι μυστικές υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή και εντατικοποιούν τους ελέγχους των μεταναστευτικών ροών.

Πηγές προερχόμενες από εμπλεκόμενες υπηρεσίες διευκρίνισαν ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν και στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, όπως επίσης και στις κοινότητες των υπηκόων Αφγανιστάν και Πακιστάν που διαβιούν στη χώρα.

Και αυτό διότι μία από τις δεξαμενές απ’ όπου το ISIS-K στρατολογεί μέλη είναι οι κοινότητες των Αφγανών και δευτερευόντως των Πακιστανών, που βρίσκονται σε σύγκρουση με το καθεστώς των Ταλιμπάν. Η προσοχή των ελληνικών αρχών είναι επίσης στραμμένη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ΤikTok, Telegram) όπου σύμφωνα με πληροφορίες το ISIS-K στρατολογεί νέα μέλη.

Εστίαση στην πρόληψη και την ανίχνευση των ριζοσπαστικοποιημένων ατόμων

Οι έρευνες των αρμόδιων υπηρεσιών επικεντρώνονται σε άτομα που έχουν ενδείξεις για ριζοσπαστικοποίηση και θεωρούνται ότι μπορούν να αποτελέσουν απειλή. Οι αρχές επιδιώκουν να εντοπίσουν τόσο τους “μοναχικούς λύκους” όσο και τα άτομα που συνεργάζονται σε μικρές ομάδες, παρόμοιες με αυτή που πραγματοποίησε την επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus.

Η ευρωπαϊκή κοινότητα πρέπει να παραμείνει ενωμένη και αποφασισμένη στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Μόνο με συνεργασία και συντονισμένες προσπάθειες μπορούμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη στην Ευρώπη.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk