ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

7 Σημάδια Ότι Είστε Κρυφά Χειριστικός Χαρακτήρας

Μοιράζεστε Πληροφορίες Επιλεκτικά

Ένα από τα σημάδια ότι είστε κρυφά χειριστικός χαρακτήρας είναι όταν μοιράζεστε πληροφορίες επιλεκτικά. Για παράδειγμα, αν θέλετε πραγματικά να πάτε σε ένα εστιατόριο αλλά δεν είστε σίγουροι ότι ο σύντροφός σας θα θέλει, παίζετε όλες τις θετικές κριτικές και δεν μοιράζεστε καμία από τις αρνητικές.

Λαχταράτε την Έγκριση

Λίγα πράγματα είναι πιο σημαντικά για εσάς από το να σας αρέσουν και να ευχαριστείτε τους άλλους. Η απόκτηση έγκρισης είναι μια (πιθανώς ασυνείδητη) στρατηγική για να αποκτήσετε αυτό που θέλετε, όπως συντροφικότητα, θέση, αυτοεκτίμηση ή οικονομικές ανταμοιβές.

Προσπαθείτε Πάντα να Είστε «Καλός»

Είναι πολύ σημαντικό για εσάς οι άλλοι να σας βλέπουν ως καλό άτομο—ευγενικό, σκεπτόμενο, ανιδιοτελές, ευδιάθετο. Αυτή η ανάγκη μπορεί να κρύβει μια βαθύτερη επιθυμία να χειραγωγήσετε τους άλλους ώστε να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Διαλέγετε τα Λόγια σας Πολύ Προσεκτικά

Το μυαλό σας εργάζεται σκληρά για να βρει ακριβώς τα σωστά πράγματα να πει για να σας βοηθήσει να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε πρόβα νοερά πώς να αποφύγετε να επισκεφτείτε τα πεθερικά σας την ημέρα των ευχαριστιών, με στόχο να επηρεάσετε τον σύντροφό σας με τον σωστό συνδυασμό συμπάθειας και ενοχής.

Η Συμπεριφορά σας Ποικίλλει Πολύ Ανάλογα με το Ποιος Είναι Παρών

Όλοι επηρεάζονται από την παρουσία άλλων ανθρώπων, αλλά οι ενέργειές σας διαφέρουν δραστικά ανάλογα με το ποιος είναι τριγύρω. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι προσαρμόζετε τη συμπεριφορά σας για να επηρεάσετε τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις των άλλων.

Συχνά κολακεύετε τους άλλους

Το να κάνετε κομπλιμέντα στους ανθρώπους μπορεί να είναι ένας τρόπος να κερδίσετε την έγκρισή τους, βοηθώντας έτσι τον δικό σας σκοπό. Ίσως βουτυρώνετε τον σύντροφό σας με την ελπίδα ότι θα κάνουν σεξ μαζί σας ή χρησιμοποιείτε κολακείες για να προτρέψετε έναν ιδιοκτήτη επιχείρησης να σας κάνει έκπτωση. Αν και μπορεί να αισθάνεστε ότι τα κομπλιμέντα είναι ειλικρινή, συνειδητοποιείτε ότι δεν θα λέγατε αυτά τα πράγματα αν δεν θέλατε κάτι από το άλλο άτομο.


Συχνά νιώθετε αγανάκτηση

Ένα σημαντικό μειονέκτημα της κρυφής χειραγώγησης είναι ότι βασίζεται σε σιωπηρά ή ρητά νοητικά συμβόλαια. Η συμπεριφορά σας έχει σχεδιαστεί για να πάρει κάτι από το άλλο άτομο και αν δεν συμμορφωθεί, είναι πιθανό να νιώσετε θυμό και αγανάκτηση. Μπορεί να σκεφτείτε, για παράδειγμα, “Ήμουν τόσο ωραία που καθάρισα την κουζίνα και δεν είπαν ούτε ευχαριστώ!” Χωρίς να το καταλάβετε, μεταβιβάζετε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας στους άλλους με βάση το αν κάνουν αυτό που θέλετε.

Βελτιώνοντας τις Σχέσεις σας

Αναγνωρίζοντας αυτά τα σημάδια, μπορείτε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας βρίσκοντας πιο αυθεντικούς τρόπους να εκφράσετε τις ανάγκες σας. Η ειλικρίνεια και η αυθεντικότητα είναι τα κλειδιά για να δημιουργήσετε πιο υγιείς και ισορροπημένες σχέσεις στη ζωή σας.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk