LIFESTYLE

Λάκης Λαζόπουλος: “Γράφεις κάτι στο διαδίκτυο και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποια σχόλια είναι αληθινά και ποια εγκάθετα”

Η Αντίδραση του Λάκη Λαζόπουλου

Ξεσπά ο Λάκης Λαζόπουλος: «Μην τα πιστεύετε όλα αυτά που γράφονται σαν σχόλια, δεν γίνεται να υπάρχουν τόσοι βόθροι». Ο διάσημος σατιρικός καλλιτέχνης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κατάσταση που επικρατεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου συχνά τα σχόλια είναι αρνητικά και προσβλητικά.

Ο Αφανής Στρατός

Ο Λάκης Λαζόπουλος αναφέρθηκε επίσης σε έναν «αφανή στρατό» που κάνει «αφανή δουλειά» για να διαδώσει αρνητικά σχόλια. «Αλλά είναι η ώρα να καταλάβουμε αυτά τα στρατεύματα που κάνουν αυτή τη βρωμερή δουλειά», σχολίασε. Με αυτόν τον τρόπο, έθεσε το ζήτημα της οργανωμένης προσπάθειας να καταστραφεί η φήμη και η δουλειά των καλλιτεχνών.

Οι Προκλήσεις της Σάτιρας Σήμερα

Σε συνέντευξή του στο Enjoy και στη Μαρία Ανδρέου, ο Λάκης Λαζόπουλος αναφέρθηκε στα όρια που έχουν τεθεί στη σάτιρα λόγω του politically correct και των αναρτήσεων στο διαδίκτυο. Σημείωσε ότι «σήμερα μπορεί να γίνει σάτιρα με τα τόσα politically correct; Σήμερα δεν μπορείς να κάνεις σάτιρα λόγω των χορηγών». Εξήγησε ότι οι χορηγοί ελέγχουν το περιεχόμενο και περιορίζουν τους καλλιτέχνες θεματολογικά για να μην εκτεθούν.

Η Εξάρτηση από τις Διαφημίσεις

Σύμφωνα με τον Λάκη, οι διαφημιστικές εταιρείες επιβάλλουν περιορισμούς στους δημιουργούς, λέγοντάς τους: «Πάρε διαφημίσεις που σου χρειάζονται για να ζήσεις, αλλά κι εσύ πρέπει να φερθείς ανάλογα». Αυτό, όπως επισημαίνει, βάζει τους καλλιτέχνες σε ένα «πολυτελές φυτώριο», περιορίζοντάς τους δημιουργικά. Ο ίδιος καταλήγει λέγοντας: «Εγώ είμαι αρκετά μεγάλος για να γίνω φυτό… σε φυτώριο! Δεν γίνεται!».

«Γράφεις κάτι στο διαδίκτυο και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποια σχόλια είναι αληθινά και ποια εγκάθετα. Πιστεύω ότι τα πρώτα είκοσι σχόλια τα γράφει ένας στρατός, ώστε να δημιουργούν κλίμα όταν τα διαβάσεις. Υπάρχει αφανής στρατός που κάνει αφανή δουλειά. Αλλά είναι η ώρα να καταλάβουμε αυτά τα στρατεύματα που κάνουν αυτή τη βρωμερή δουλειά. Μην τα πιστεύετε όλα αυτά που γράφονται σαν σχόλια. Δεν είναι ο κόσμος τόσο χυδαίος. Δεν γίνεται να υπάρχουν τόσοι βόθροι. Κι αν υπάρχουν τόσοι, πού ακριβώς είναι; Πού είναι αυτά τα σπίτια; Μα δεν μπορούν στην Ελλάδα να υπάρχουν τόσοι βόθροι. Έχω ασχοληθεί με το θέμα και το έχω ερευνήσει… Όταν διαβάζεις εγκάθετα μηνύματα πρέπει να μην αγχωθείς, να χαλαρώσεις, να αφήσεις να περάσουν τα πρώτα τριάντα και μετά θα δεις την πραγματικότητα στα παρακάτω σχόλια».

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk