ΕΛΛΑΔΑ

6η καλύτερη στο κόσμο η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Η σχολή Ευελπίδων στη λίστα με τις καλύτερες στρατιωτικές σχολές του κόσμου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εξειδικευμένης ιστοσελίδας startskool.com, η σχολή Ευελπίδων καταλαμβάνει την 6η θέση στη λίστα με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η αμερικανική στρατιωτική ακαδημία, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η ακαδημία Saint-Cyr. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η National Defense Academy, στην τέταρτη η Royal Airforce Academy και στην πέμπτη η στρατιωτική ακαδημία της Νότιας Αφρικής.

Η σχολή Ευελπίδων και η θέση της στην κατάταξη

Η σχολή Ευελπίδων βρίσκεται στην έκτη θέση της κατάταξης, μετά από τις πέντε κορυφαίες στρατιωτικές σχολές. Στην επόμενη δεκάδα της κατάταξης συμπεριλαμβάνονται η Royal Military Academy Sandhurst, η στρατιωτική ακαδημία της Κίνας, η στρατιωτική ακαδημία της Κορέας και η στρατιωτική ακαδημία της Αιγύπτου.

Η σχολή Ευελπίδων και οι εγκαταστάσεις της

Οι εγκαταστάσεις της σχολής Ευελπίδων βρίσκονται στη Βάρη, Αττικής και αποτελούν το αρχαιότερο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Η σχολή Ευελπίδων αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρισμένα και καταξιωμένα ιδρύματα εκπαίδευσης για την προετοιμασία νέων στρατιωτικών στην Ελλάδα.

«Η ακαδημία στοχεύει στο να διαμορφώσει, καλλιεργήσει και εκπαιδεύσει δόκιμους σε εξαιρετικούς στρατιώτες και ηγέτες μέσω θεωρητική και πρακτική εξάσκησης» υπογραμμίζεται

Η Ευελπίδων προσφέρει «ακαδημαϊκή μόρφωση και στρατιωτική εκπαίδευση», επισημαίνοντας ότι στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση περιλαμβάνονται «μαθήματα χημείας, μαθηματικών, φυσικής και ξένων γλωσσών» ενώ η στρατιωτική εκπαίδευση των δοκίμων περιλαμβάνει «τακτικές, χειρισμό όπλων και εντατική γυμναστική».

«Η Σχολή προσφέρει, επίσης, θερινά προγράμματα και διεθνή σεμινάρια σε διαφορά θέματα» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk