ΑΘΛΗΤΙΚΑ

20 Χρόνια από το Έπος του Euro 2004: Η Ανατριχίλα που Δεν Σβήνει

Το Ποδοσφαιρικό Έπος του 2004

Σαν σήμερα, πριν από 20 χρόνια, η Ελλάδα βίωνε τη μεγαλύτερη της ποδοσφαιρική χαρά. Ήταν η βραδιά της 4ης Ιουλίου του 2004 όταν η Εθνική Ποδοσφαίρου του Ότο Ρεχάγκελ νικούσε την Πορτογαλία με 1-0 στον τελικό του “Ντα Λουζ” και κατακτούσε το Euro 2004. Αυτή η ιστορική νίκη έβγαλε τους Έλληνες στους δρόμους πανηγυρίζοντας.

Η Στρατηγική του Ότο Ρεχάγκελ και το Πάθος των Παικτών

Η επιτυχία της Ελλάδας δεν ήταν τυχαία. Με τη στρατηγική και την “υπογραφή” του Ότο Ρεχάγκελ, καθώς και το πάθος των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, η Εθνική κατόρθωσε να προκαλέσει παγκόσμιο “σεισμό”. Οι Πορτογάλοι, έτοιμοι να πάρουν εκδίκηση για την ήττα τους στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, υπολόγιζαν χωρίς τους “στρατιώτες” του Ρεχάγκελ.

Το Χρυσό Γκολ και η Στιγμή της Στέψης

Ο Άγγελος Χαριστέας πέτυχε το “χρυσό” γκολ που έγραψε ιστορία και έκανε τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Ο αείμνηστος Εουσέμπιο προσπαθούσε να σταθεί στο ύψος της περίστασης πάνω στο γαλανόλευκο βάθρο των νικητών. Λίγο μετά, ο Λέοναρντ Γιόχανσον έδινε στα χέρια του αρχηγού και MVP του τουρνουά, Θοδωρή Ζαγοράκη, το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η Μνήμη που Δε Σβήνει

Πέρασαν 20 χρόνια, αλλά αυτή η ανάμνηση δεν ξεχνιέται. Η μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου παραμένει ζωντανή στις καρδιές μας, θυμίζοντάς μας την αξία της ομαδικότητας, της στρατηγικής και της πίστης. Χρόνια μας πολλά!

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk