ΥΓΕΙΑ

Ύπνος: Γιατί τα ζευγάρια δεν πρέπει να μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι – Γιατρός προειδοποιεί

Τι συμβαίνει όταν τα ζευγάρια κοιμούνται μαζί

Το να είσαι ζευγάρι συχνά σημαίνει ότι δαπανάται πολύς χρόνος στο να μοιράζεσαι ένα κρεβάτι.

Ανάλογα με το πόσο καιρό είστε μαζί ή εάν ζείτε ή όχι μεταξύ σας, το μεγαλύτερο μέρος αυτού του χρόνου θα μπορούσε να αφιερωθεί απλώς στον ύπνο ή στην παρακολούθηση τηλεόρασης.

Ωστόσο, ένας ιατρικός εμπειρογνώμονας έχει μιλήσει τώρα εναντίον των ζευγαριών που μοιράζονται ένα κρεβάτι.

Ο Δρ Karan Rajan, ένας διαδικτυακός ιατρικός γκουρού , έχει προειδοποιήσει ότι το ροχαλητό ενός συντρόφου μπορεί να σας στερήσει τον ύπνο REM.

Αυτός είναι ο βαθύς ύπνος που απαιτείται για τη βέλτιστη υγεία.

Μιλώντας στο TikTok , ο Δρ. Rajan είπε στους εκατομμύρια ακολούθους του ότι μια αναντιστοιχία στους κύκλους ύπνου μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση στα ζευγάρια.

Ο Δρ Rajan, ο οποίος εργάζεται ως χειρουργός και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Σάντερλαντ, επεσήμανε επίσης τη ζέστη ως πρόβλημα στο κρεβάτι.

Και όχι τέτοια ζέστη.

 Όχι, η θερμοκρασία του σώματος κάτω από τα σεντόνια μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια για την ποιότητα του ύπνου.


Εξήγησε: “Ένα από τα ερεθίσματα που χρειάζεστε για να μπορέσετε να κοιμηθείτε, είναι η πτώση της κεντρικής θερμοκρασίας του σώματος. Το να μοιράζεστε ένα κρεβάτι αυξάνει τη θερμότητα του σώματος, επομένως θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αποκοιμηθείτε.”

Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν την αγκαλιά με τον σύντροφό τους μετά από μια κουραστική μέρα, αυτή η άποψη αποδείχθηκε αμφιλεγόμενη μεταξύ των οπαδών του.

Ένα άτομο παραδέχτηκε ότι «του αρέσουν πολύ οι αγκαλιές» για να αρχίσει να κοιμάται μόνος του, ενώ ένα άλλο παρατήρησε: «Πες το στο κακομαθημένο μου Γιορκσάιρ τεριέ».

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι είναι απογοητευμένοι για να χάσουν το παπλωματικό τους φίλο.

Ένας υποστηρικτής σχολίασε: “Ο σύζυγός μου και εγώ έχουμε τελείως διαφορετικά προγράμματα και στυλ ύπνου, κοιμόμαστε χωριστά για οκτώ χρόνια, μου αρέσει!”

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk