Χρίστος Κούγιας: «Ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια ανθρωποφαγία»
Εισαγωγή στην Καταστροφική Στιγμή
Ο Χρίστος Κούγιας, γιος του διάσημου ποινικολόγου Αλέξη Κούγια που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, αντιμετωπίζει μια δύσκολη περίοδο μετά τον θάνατο του πατέρα του. Αν και η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι πάντα επώδυνη, οι πρόσφατες εξελίξεις από δημοσιεύματα και τα σχόλια τρίτων έχουν επιτείνει την κατάσταση.
Η Ανθρωποφαγία και οι Επιθέσεις
Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο Χρίστος εξέφρασε την απογοήτευσή του για όσα μεταδίδονται τις τελευταίες ημέρες. Κάθως αναφέρει ότι «δεν περίμενα τέτοια ανθρωποφαγία και τέτοια επίθεση» από πανελίστες και πρώην συνεργάτες του Αλέξη Κούγια. Αυτή η δημόσια επίθεση έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στην οικογένειά του και έχει θυματοποιήσει ακόμη περισσότερο τη θλίψη τους.
Η Κληρονομιά του Αλέξη Κούγια
Ο Αλέξης Κούγιας υπήρξε μια εμβληματική φιγούρα στον τομέα της ποινικής δικηγορίας, με μια καριέρα που προκάλεσε αίσθηση στην Ελλάδα. Παρά την αυξανόμενη αρνητικότητα γύρω από το όνομά του μετά τον θάνατό του, η κληρονομιά του παραμένει ισχυρή. Ο Χρίστος φαίνεται αποφασισμένος να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις και να υπερασπιστεί τη μνήμη και το έργο του πατέρα του, παρά τις αντιξοότητες που προκύπτουν.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Χρίστου Κούγια:
«Παρακολουθώ την αντιμετώπιση που χαίρει ο πατέρας μου μετά θάνατον αλλά και το γραφείο μας και ειλικρινά δεν περίμενα τέτοια ανθρωποφαγία και τέτοια επίθεση τόσο από πανελίστες όσο και από πρώην συνεργάτες του.
Δεν έχει συμπληρωθεί ούτε ένας μήνας από όταν έφυγε. Το επαναλαμβάνω, ούτε ένας μήνας. Σε αυτό το διάστημα έχουμε δει, ακούσει και διαβάσει διάφορα. Έχουμε παρακολουθήσει πρώην συνεργάτες με την σύμφωνη γνώμη αυτών που τους καλούν στις εκπομπές τους, να επιτίθενται και να λοιδορούν τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον προσωπικό βίο του πατέρα μου.
Ταυτόχρονα κρίνουν και εκφράζουν άποψη και οι μεν, μόνο και μόνο για να κερδίσουν 5 λεπτά τηλεθέασης καθώς αυτόπροσδιορίζονται και διαφημίζονται ως «πρώην συνεργάτες του Αλέξη Κούγια» και οι δε, για να γεμίσουν την έλλειψη ρεπορταζ.
Αυτή την έλλειψη θεμάτων ούτως ή άλλως την αντιλαμβάνομαι και από τα καθημερινές προτάσεις που λαμβάνω για δηλώσεις ή για συνεντεύξεις. Το είχα πει και τις προάλλες, οι κερδισμένοι από την συνεργασία του πατέρα μου και των πανελίστων σίγουρα ήταν οι δεύτεροι.
Προφανώς στην Ελλάδα του 2025, όλοι μπορούν να εκφέρουν άποψη και να κρίνουν τα πάντα. Είναι δικαίωμα τους, σεβαστό από εμάς.
Οι πραγματικοί δημοσιογράφοι, που επιτελούν πραγματικό δημοσιογραφικό έργο και ενημερώνουν τον κόσμο για τα ζητήματα της επικαιρότητας κάνοντας πραγματική δημοσιογραφική έρευνα και όχι περιμένοντας έξω από τα δικαστήρια παρακαλώντας για μία δήλωση, δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με εμάς ή το γραφείο μας παρά μόνο ορισμένα θετικά σχόλια για τις μέχρι τώρα κινήσεις μας.
Το ερώτημα είναι πολύ απλό. Όσο ζούσε ο πατέρας μου, όλοι αυτοί που ήταν; Γιατί όλοι επέλεξαν να επιτεθούν με το που πέθανε; 10:38
Ο καθένας ας λειτουργήσει όπως θέλει, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι όλοι στο τέλος κρινόμαστε. Εγώ, η Μάιρα και όσοι παραμένουν δίπλα μας, δείχνουμε από την πρώτη μέρα τι πορεία θέλουμε να ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα. Και αποδεικνύουμε με τις πράξεις μας, πρωτίστως τι άνθρωποι θέλουμε να είμαστε και έπειτα τι δικηγόροι θέλουμε να γίνουμε. Γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο στην ζωή.
Επομένως συνιστώ σε αυτούς που κερδίζουν λεπτά δημοσιότητας αναφερόμενοι στον πατέρα μου, να αναλογιστείτε κυρίως τι άνθρωποι θέλετε να είστε, γιατί ποτέ δεν είναι αργά για αλλαγή. Το επαγγελματικό κομμάτι έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Σας υπενθυμίζω και πάλι για να είναι ξεκάθαρο γιατί μάλλον έχει παρερμηνευθεί. Ο πατέρας μου μπορεί να μην είναι εδώ, αλλά είμαι εγώ. Προς πάσα κατεύθυνση».

