ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Σταμάτα: Εκκλήσεις Αστυνομικών για Εκκένωση Κατοικιών [Βίντεο]

Εκδήλωση της Φωτιάς

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής (30/6) στη Σταμάτα Διονύσου, σε δασική έκταση. Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια, και στο σημείο έχουν σπεύσει εναέρια μέσα, επίγειες δυνάμεις και χωματουργικά μηχανήματα. Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Επιχειρήσεις Κατάσβεσης και Προειδοποιήσεις

Λίγο πριν τις 19:00, το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε κοντά στα σπίτια της περιοχής Γαλήνη. Στις 17:47 εστάλη νέο προειδοποιητικό μήνυμα από το «112», ενημερώνοντας τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής ότι οι καπνοί κατευθύνονται προς τον Διόνυσο. Το μήνυμα συμβουλεύει τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών.

Ενέργειες Εκκένωσης

Πριν τις 17:30, εστάλησαν μηνύματα από το «112» στους κατοίκους της περιοχής Γαλήνη να απομακρυνθούν μέσω της Λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά. Παράλληλα, οι κάτοικοι της Ροδόπολης ενημερώθηκαν να απομακρυνθούν μέσω της ίδιας οδού. Οι αρχές προτρέπουν τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες για την ασφάλειά τους.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk