ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Περιμετρική Οδό Πατρών: Άμεση Εκκένωση Καραμανδάνειου νοσοκομείου και γηροκομείου [Βίντεο]

Φωτιά στην Περιμετρική Οδό Πατρών

Μία μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιμετρική οδό Πατρών, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο στην οδό Ερρίκου Ντυνάν και εξαιτίας του δυνατού αέρα, έλαβε γρήγορα διαστάσεις.

Επιχειρήσεις Πυρόσβεσης

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, λίγο πριν τις 16.00 οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες. Στην περιοχή επιχειρούν περιοδικά 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Παράλληλα, στο σημείο έχουν σπεύσει 78 πυροσβέστες με 26 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Εκκένωση Νοσοκομείων και Γηροκομείων

Λόγω της πυρκαγιάς που εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Αρόης, στην Πάτρα, άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο». Ταυτόχρονα, οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ επενέβησαν στην εκκένωση του οίκου φροντίδας ηλικιωμένων «Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο». Από το Καραμανδάνειο, έχουν διακομισθεί με ασφάλεια 10 παιδιά προς το Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας», με τη συνδρομή ιδιωτικών ασθενοφόρων και ασθενοφόρων του Ερυθρού Σταυρού.

Ενημέρωση και Πρόληψη

Οι αρμόδιες αρχές έχουν αποστείλει μηνύματα από το «112» για εκκένωση των περιοχών Γηροκομείο, Αρόη, Παγώνα και Εγλυκάδα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.

Στην περιοχή μεταβαίνει εσπευσμένα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ για τον καλύτερο συντονισμό των Υγειονομικών Σχηματισμών κατά τις απαιτούμενες εκκενώσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το ίδρυμα ΜΕΡΙΜΝΑ. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο για περισσότερες πληροφορίες.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk