ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στη Μαλαισία: 402 παιδιά κακοποιούνταν σε ιδρύματα – 170 συλλήψεις

Εισαγωγή στην Υπόθεση

Μια λίστα σοκ έχει αντικατοπτρίσει την κατάσταση που εκτυλίσσεται στη Μαλαισία, καθώς οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν τη διάσωση 402 παιδιών που είχαν υποστεί σοβαρή κακοποίηση. Αυτή η υπόθεση ενδέχεται να καταδείξει τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, που προορίζονται για την προστασία των πιο ευάλωτων.

Ενέργειες των Αρχών

Η αστυνομία, σε μια καλά οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε 20 ιδρύματα, συνέλαβε 170 άτομα ως υπόπτους. Μεταξύ αυτών βρίσκονται «ουστάζ», δηλαδή δάσκαλοι της ισλαμικής θρησκείας, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για την κακομεταχείριση των παιδιών. Αυτά τα ιδρύματα υποτίθεται ότι θα προσέφεραν φροντίδα και ασφάλεια, αλλά η πραγματικότητα αποκαλύπτει τη φρικτή κακοποίηση και την εκμετάλλευση.

Η Κακοποίηση και οι Ασυνήθιστες Πρακτικές

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Ραζαρουντίν Χουσάιν, τα παιδιά υποχρεώνονταν όχι μόνο να υπομένουν σωματική κακοποίηση αλλά και να εμπλέκονται σε σωματική κακοποίηση άλλων παιδιών. Οι αρχές εντόπισαν ακόμα ακραίες πρακτικές, όπως η χρήση καυτών κουταλιών για να μαρκάρουν ανυπάκουα παιδιά. Οι συνθήκες υγιεινής και φροντίδας στα ιδρύματα ήταν ανύπαρκτες, καθώς τα παιδιά δεν λάμβαναν ιατρική βοήθεια, εκτός εάν ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk