ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στη Βρετανία: Γονείς σκότωσαν το δέκα μηνών μωρό τους

Ένα μωρό δολοφονήθηκε από τους γονείς του 39 ημέρες αφότου τέθηκε ξανά στη φροντίδα τους.

Ο Stephen Boden και η Shannon Marsden φυλακίστηκαν για τη δολοφονία του γιου τους Finley Boden, που πέθανε την ημέρα των Χριστουγέννων του 2020.

Ο Boden και ο Marsden ήταν γνωστοί χρήστες ναρκωτικών και ο Boden είχε ήδη εκτίσει ποινή φυλάκισης για βίαιη και απειλητική συμπεριφορά, ανέφερε η έκθεση.

Το μωράκι Finley επέστρεψε στη φροντίδα τους μετά από μια ακρόαση στο οικογενειακό δικαστήριο την 1η Οκτωβρίου, παρά τις ανησυχίες σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών από τον Boden και τον Marsden και την κατάσταση του οικογενειακού σπιτιού.

Η έκθεση ανέφερε ότι ο μικρός Finley που δολοφονήθηκε όταν ήταν 10 μηνών, «εξαρτιόνταν πλήρως από τους γονείς του για όλες τις πτυχές της φροντίδας τους» και ως εκ τούτου «υπήρχαν πολλοί κίνδυνοι εγγενείς σε αυτήν την κατάσταση».

«Αυτό δεν έγινε επαρκώς κατανοητό», προσθέτει η έκθεση.

Η αστυνομία του Derbyshire Stephen Boden και Shannon MarsdenΑστυνομία του Derbyshire: Ο Stephen Boden και η Shannon Marsden καταδικάστηκαν στο Derby Crown Court τον Μάιο του 2023

Η έκθεση πρόσθεσε ότι η επικεφαλής κοινωνικός λειτουργός της υπόθεσης απουσίαζε από την εργασία για έξι εβδομάδες λόγω ασθένειας, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν πραγματοποιήθηκαν κοινωνικές επισκέψεις στον Finley ή στους γονείς του.

Ανέφερε ότι ενώ οι γονείς του Finley ήταν υπεύθυνοι για τον θάνατό του, «οι επαγγελματικές παρεμβάσεις θα έπρεπε να τον είχαν προστατεύσει».

Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι βρέθηκε κάνναβη στο αίμα του Finley, γεγονός που δείχνει ότι πρέπει να είχε εισπνεύσει καπνό τις τελευταίες 24 ώρες πριν από το θάνατό του.

Ο Finley βρέθηκε να έχει υποστεί 130 «φρικτά» τραύματα. Κατά την καταδίκη, η δικαστής Amanda Tipples είπε ότι το ζευγάρι που ήταν και οι δύο τοξικομανείς, είχε υποβάλει τον γιο τους σε «ασύλληπτη σκληρότητα», μόλις 39 ημέρες αφότου οι κοινωνικές υπηρεσίες τον έθεσαν ξανά στη φροντίδα τους.

Σύμφωνα με το δικαστήριο οι γονείς μετά το έγκλημα που διέπραξαν συνεργάστηκαν για να κρατήσουν τις Αρχές μακριά από τον Finley για να προστατεύσουν ο ένας τον άλλον και να καλύψουν τη φρικιαστική πράξη τους.

Ο Steve Atkinson, ανεξάρτητος πρόεδρος και ελεγκτής του DDSCP, δήλωσε: “Η έκθεση αναγνωρίζει ότι υπήρξαν σημαντικές ελαφρυντικές περιστάσεις την περίοδο που οδήγησε στον θάνατο του Finley – τα lockdowns Covid, η πολύ περιορισμένη πρόσβαση, άγνωστες συνθήκες εργασίας και απομακρυσμένες συναντήσεις και γονική ανεντιμότητα και απαλλαγή. Ωστόσο αυτά είναι δικαιολογίες”

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk