ΚΟΣΜΟΣ

Φρέντι Μπελέρης: Αποφασισμένος να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω – «Δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθώ»

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμμάρας, Φρέντι Μπελέρης, δείχνει αποφασισμένος να μην υποχωρήσει, παρά την καταδικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου των Τιράνων. Μιλώντας μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΟPEN από τη φυλακή, όπου βρίσκεται εδώ και 10 μήνες, ο Μπελέρης αποκάλυψε την πρόταση που του έγινε από το περιβάλλον του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, να παραιτηθεί από τη δημαρχεία προκειμένου να αποφύγει τη φυλάκιση. Ωστόσο, ο Μπελέρης κατέστησε σαφές ότι δεν θα υποχωρήσει και θα συνεχίσει να παλεύει για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα των πολιτών.

Ο Μπελέρης επεσήμανε ότι η πρόταση που του έγινε να παραιτηθεί από τη δημαρχεία είναι απολύτως απαράδεκτη και αντίθετη με τις αρχές της δημοκρατίας. Αντί να υποχωρήσει, ο Μπελέρης επιμένει να παλεύει για την ελευθερία του και για την επίτευξη των στόχων που έθεσε κατά την εκλογική του εκστρατεία.

Ειδικότερα, είπε:

«Όχι μόνο δεν πέρασε από το μυαλό μου να το δεχτώ, αλλά το θεωρώ και μεγάλη προσβολή και ατιμία προς τον κόσμο που στήριξε την ομάδα μας. Δεν έχει να κάνει με εμένα προσωπικά, έχει να κάνει με το πώς θα υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας στο Δήμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ την παραίτησή μου».

«Περιμένουμε να καθαρογραφεί η απόφαση για να την πάρουμε στα χέρια μας και να καταθέσουμε προσφυγή στο Εφετείο. Περιμένουμε και να τελεσιδικήσουν όλες οι αποφάσεις στο αλβανικό δικαστήριο με σκοπό να πάμε στο Στρασβούργο, που είναι η ελπίδα μας να βρούμε το δίκαιο μας», υπογράμμισε.

Ο αδελφός του Φρέντι Μπελέρη εξέφρασε τον φόβο του ότι και η δεύτερη δίκη για την έφεση που θα ασκήσει θα είναι καταδικαστική.

Δείτε το Βίντεο:

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk