ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τόμας Μπαχ: «Σύμβολο ελπίδας η Ολυμπιακή Φλόγα»

Η Ολυμπιακή Φλόγα: Το Ταξίδι της Έναρξης

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την αρχαία Ολυμπία, σηματοδοτώντας την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Σήμερα, στο Λίκνο του Ολυμπισμού, η δάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 άναψε, σηματοδοτώντας την τελική ευθεία της επταετούς προετοιμασίας για την έναρξη των αγώνων στις 26 Ιουλίου.

Η Ειδική Τελετή Έναρξης

Για την έναρξη της λαμπαδηδρομίας στην Ελλάδα και τη Γαλλία, η πρωθιέρεια ελληνίδα ηθοποιός Μαίρη Μίνα άναψε τη δάδα. Αντί για τον συνηθισμένο παραβολικό καθρέφτη που χρησιμοποιείται, χρησιμοποιήθηκε μια εφεδρική φλόγα λόγω των συννεφιών. Αυτή η ειδική τελετή αντιπροσωπεύει την ενότητα και τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Σημασία της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Ολυμπιακή Φλόγα έχει μια σημαντική συμβολική σημασία. Αντιπροσωπεύει το πνεύμα του αθλητισμού, την ειρήνη και την ενότητα των εθνών. Κάθε τέσσερα χρόνια, η φλόγα αναζωπυρώνεται στην Ολυμπία και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας μαζί της το μήνυμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι ένα σύμβολο ελπίδας και έμπνευσης για όλους τους αθλητές και τους φιλάθλους. Με την έναρξη της λαμπαδηδρομίας, η ανυπομονησία για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων αυξάνεται και οι προετοιμασίες γίνονται ολοένα και πιο έντονες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού 2024 αναμένονται να είναι μια μοναδική εμπειρία για όλους.  «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, με πολέμους και συγκρούσεις σε άνοδο, οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί με όλο το μίσος, την επιθετικότητα και τις αρνητικές ειδήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά», δήλωσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας. Μπαχ, ο οποίος ξεκίνησε τον χαιρετισμό του απευθυνόμενος στους επίσημους στα ελληνικά.
«Πρόκειται για κάτι που μας ενώνει, κάτι που ενώνει, κάτι που μας δίνει ελπίδα. Η Ολυμπιακή Φλόγα που ανάβουμε σήμερα είναι το σύμβολο αυτής της ελπίδας».

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk