ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Φαράγγι της Σαμαριάς: Από αιμορραγία πέθανε η άτυχη τουρίστρια [Βίντεο]

Ένα τραγικό περιστατικό

Το φαράγγι της Σαμαριάς, γνωστός τουριστικός προορισμός στην Κρήτη, έγινε το σκηνικό μίας δραματικής κατάστασης καθώς ξέσπασε μπουρίνι που προκάλεσε σοβαρές κατολισθήσεις. Δυστυχώς, μία 35χρονη γυναίκα από την Ουκρανία έχασε τη ζωή της λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας, με την σορό της να απομακρύνεται με ελικόπτερο και να μεταφέρεται στο νοσοκομείο Χανίων.

Οι τουρίστες σε κίνδυνο

Κατά τη διάρκεια αυτού του περιστατικού, δέκα τουρίστες που βρίσκονταν μέσα στο φαράγγι καθυστέρησαν να απομακρυνθούν εξαιτίας της επικινδυνότητας της κατάστασης. Οι αρχές αποφάσισαν ότι ήταν καλύτερα να περιμένουν στο φυλάκιο του δασαρχείου, καθώς οι πιθανότητες νέων κατολισθήσεων ήταν υψηλές. Ευτυχώς, όλοι οι τουρίστες αυτούς ήταν καλά στην υγεία τους και απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια της πυροσβεστικής και του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Αναμένοντας τη διάσωση

Οι τουρίστες που παρέμειναν στο φυλάκιο διατηρούσαν συνεχή επικοινωνία με τις αρχές κατά τη διάρκεια αυτής της αγωνιώδους περιόδου. Σαφώς, το γεγονός ότι οι υπόλοιποι τουρίστες ήταν από Αγγλία, Ολλανδία και Βέλγιο πρόσθεσε στη συναισθηματική φόρτιση του περιστατικού, και όλοι τους περιμένουν την ασφάλεια και την έξοδο από το φαράγγι.

Ο Καθηγητής Τεκτονικής, Ευθύμης Λεκκας, και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωλογίας, Μανώλης Βασιλακάκης, εξετάζουν τη διαδρομή του φαραγγιού και θα προτείνουν μέτρα ασφαλείας στους αρμόδιους για τη λειτουργία του εθνικού δρυμού Σαμαριάς. Υπό αυτές τις συνθήκες, θα αποφασιστεί αν το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για το υπόλοιπο της καλοκαιρινής περιόδου.

Μετά το συμβάν, ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής ανακοίνωσε ότι το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό για τους επισκέπτες από τις δύο εισόδους, μέχρι να ληφθούν οι προτάσεις των ειδικών.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk