ΔΙΑΦΟΡΑ

Τραγική Κατάληξη στην Κεφαλονιά: Ο 20χρονος Μπένζαμιν Εντοπίστηκε Νεκρός Μετά από 17 Ώρες Ερευνών

Το Θρίλερ στην Κεφαλονιά -Νεκρός Μετά από 17 Ώρες Ερευνών

Μια τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ που βρισκόταν σε εξέλιξη από χθες το απόγευμα στο νησί της Κεφαλονιάς. Ο 20χρονος Νότιοαφρικανός, Μπένζαμιν, εντοπίστηκε νεκρός σήμερα το πρωί μέσα στη θάλασσα, ανοιχτά της παραλίας του Πάλιουρα.

Η Επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης

Στο λιμανάκι της Σάμης στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού, στην οποία συμμετείχε και ένα ελικόπτερο. Μετά από 17 ώρες ερευνών, ένας ιδιώτης δύτης εντόπισε τον νεαρό ναυτικό νεκρό στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της θέσης Πάλιουρα.

Τα Αίτια του Θανάτου

Η σορός του Μπένζαμιν μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρχαν σημάδια από χτυπήματα. Όλα δείχνουν πως ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό. Απαντήσεις στο μυστήριο αναμένεται να δώσει η νεκροψία-νεκροτομή που θα υποβληθεί από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

Η Μοιραία Βουτιά

Ο Μπένζαμιν εργαζόταν σε ένα καταμαράν που έκανε κρουαζιέρες στο Ιόνιο. Χθες το απόγευμα, το καταμαράν έδεσε ανοιχτά της μικρής παραλίας για μια βουτιά. Ο νεαρός βούτηξε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, αλλά δεν βγήκε ποτέ στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα ο καπετάνιος να στείλει σήμα στο Λιμενικό.

Κεφαλονιά: Οι αναρτήσεις της θετής του μητέρας μετά την είδηση πως ανασύρθηκε νεκρός

«Με μεγάλη λύπη και καρδιά κομμάτια επβεβαιώνω ότι το σώμα του γιου μου βρέθηκε εκεί που αγκυροβόλησε το σκάφος. Θέλω να ευχαριστήσω το κάθε άτομο για τα μηνύματα, τις αναδημοσιεύσεις και την προσφορά να βοηθήσει», έγραψε η θετή του μητέρα. 

Σε σχόλιό της στην ανάρτηση, πρόσθεσε: «Κολυμπούσε κοντά σε μια βάρκα βόρεια της Σάμης. Αγκυροβόλησαν εκεί. Πολύ κοντά στην ακτή. Πήγε για κολύμπι και δεν γύρισε πίσω στη βάρκα. Του αρέσει να εξερευνά, οπότε θα μπορούσε να είναι στην ακτή και ίσως να χτύπησε σε βράχια. Δεν είπε σε κανέναν ότι πήγαινε στην ακτή. Τελευταία φορά εθεάθη στο νερό». 

O δήμαρχος Σάμης, Π. Δρακουλόγκωνας μίλησε στην εκπομπή του SKAI «Δεκατιανοί» και αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός.

«Είναι συγκλονιστικό, ένα νέο παιδί, ένας νέος εργαζόμενος. Από νωρίς το απόγευμα γύρω στις 18:00 που ενημερωθήκαμε ζήσαμε με την αγωνία. Δυστυχώς είχαμε το τραγικό νέο. Εκείνο που εγώ γνωρίζω μετά βεβαιότητος είναι ότι ο καιρός ήταν πάρα πολύ καλός, δηλαδή δεν υπήρχε κυματισμός, δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να εμποδίσει τον οποιονδήποτε, πόσο μάλλον ένα 20χρονο παιδί να κολυμπήσει. Κατά πληροφορίες υπήρχαν κι άλλοι μέσα στο σκάφος. Από το σκάφος ενημερώθηκε το λιμεναρχείο ότι αγνοείται, χθες το απόγευμα, 18:00 η ώρα περίπου. Το λιμεναρχείο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έχουμε ως δήμος, ενημερώθηκε από τον κυβερνήτη του καταμαράν ότι τις πρώτες μεσημβρινές ώρες ότι, καθώς κολυμπούσε, χάθηκε ο άτυχος αυτός νέος», τόνισε ο δήμαρχος.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk