ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Θρήνος στην Κηδεία της 8χρονης Ναρίν – Ομολογία για Συνέργεια

Η Κηδεία της 8χρονης Ναρίιν

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και οργής έγινε η κηδεία της 8χρονης Ναρίιν στην Τουρκία. Το άτυχο κορίτσι βρέθηκε νεκρό σε ρέμα, μέσα σε σάκο ανάμεσα από πέτρες και κλαδιά, 19 ημέρες μετά την εξαφάνισή της στην περιοχή Μπαγλάρ του Ντιγιαρμπακίρ.

Συγκλονιστική Ομολογία

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, ένα άτομο συνελήφθη και ομολόγησε ότι μετέφερε στο ρέμα τη σορό της 8χρονης. Το άτομο αυτό δήλωσε ότι του παρέδωσαν τη σορό ο κοινοτάρχης του χωριού και θείος της Ναρίιν. Δυστυχώς, ο τελευταίος είχε διαφορές με τον πατέρα του κοριτσιού και αδελφό του, οι οποίες φαίνεται ότι οδήγησαν σε έγκλημα ανυπολόγιστης βαρύτητας.

Συλλήψεις και Καταγγελίες

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 24 άτομα, μεταξύ των οποίων η μητέρα, ο πατέρας, τα δύο αδέλφια, οι τέσσερις θείοι και η σύζυγος του αρχικά συλληφθέντος θείου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπήρχαν παλαιότερες απειλές σε βάρος της οικογένειας του κοριτσιού.

Ανακάλυψη Στοιχείων και Διαδηλώσεις

Η νεκροψία-νεκροτομή διήρκεσε πάνω από 11 ώρες, αποκαλύπτοντας κάταγμα στο ύψος του γονάτου στο αριστερό πόδι της 8χρονης Ναρίιν, το οποίο αποστέλλεται στην Κωνσταντινούπολη για περαιτέρω εξειδικευμένες αναλύσεις. Η δολοφονία της Ναρίιν προκάλεσε κύμα διαμαρτυριών, με φεμινιστικές οργανώσεις και το φιλοκουρδικό κόμμα DEM να καλούν σε συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Τουρκίας.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk