LIFESTYLE

Η Bella Hadid Προετοιμάζεται για Νομική Μάχη με την Adidas Μετά την Απόσυρση της από Καμπάνια για Παπούτσια των Ολυμπιακών του 1972

Η Αρχή της Διαμάχης

Η Bella Hadid ετοιμάζεται για μια σημαντική νομική μάχη με την αθλητική εταιρεία Adidas. Σύμφωνα με την ΤMΖ η Bella έχει προσλάβει νομικό σύμβουλο για να αντιμετωπίσει τον γίγαντα αθλητικών ειδών. Η κατάσταση φαίνεται να περιπλέκεται, με την Bella να αισθάνεται ότι η Adidas έχει πρωτοστατήσει σε μια επιζήμια εκστρατεία που την συνδέει με τραγωδίες, όπως η σφαγή του Μονάχου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972.

Η Adidas ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι απέσυρε το παλαιστινιο-αμερικανό σούπερ μοντέλο και ακτιβίστρια Bella Hadid από μια διαφημιστική καμπάνια για ρετρό αθλητικά παπούτσια που αναφέρονταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, οι οποίοι επισκιάστηκαν από τη σφαγή 11 Ισραηλινών αθλητών από μια παλαιστίνια τρομοκρατική ομάδα.

Ο γερμανικός γίγαντας αθλητικών ειδών κυκλοφόρησε πρόσφατα το SL72, ένα παπούτσι που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972, ως μέρος μιας σειράς που αναβιώνει παλιά κλασικά αθλητικά παπούτσια.

Έντεκα Ισραηλινοί αθλητές και ένας Γερμανός αστυνομικός σκοτώθηκαν στους Αγώνες του Μονάχου το 1972 όταν τρομοκράτες από την παλαιστινιακή ομάδα του Μαύρου Σεπτέμβρη εισέβαλαν στο Ολυμπιακό χωριό και τους πήραν ομήρους.

Η Χαντίντ, η οποία γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά έχει παλαιστινιακές ρίζες μέσω του πατέρα της, έχει εκφράσει την υποστήριξή της στα παλαιστινιακά δικαιώματα από τότε που η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα. Κατηγόρησε το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα – ισχυρισμός που απορρίφθηκε ως αβάσιμος από το Ισραήλ – και κατηγορήθηκε από το Ισραήλ και τις αμερικανικές εβραϊκές ομάδες για αντισημιτισμό.

Εν μέσω κατακραυγής, η Adidas είχε πει νωρίτερα ότι θα «αναθεωρήσει το υπόλοιπο της καμπάνιας» με άμεση ισχύ, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

«Γνωρίζουμε ότι έχουν γίνει διασυνδέσεις με τραγικά ιστορικά γεγονότα – αν και αυτά είναι εντελώς ακούσια – και ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση ή αγωνία προκλήθηκε», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Μια εκπρόσωπος επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Χαντίντ είχε απομακρυνθεί από την εκστρατεία, η οποία σημειώνει ότι τα παπούτσια παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 1972, αλλά ποτέ δεν αναφέρει την τρομοκρατική επίθεση στους Ισραηλινούς αθλητές.

Οι φωτογραφίες του Αμερικανού μοντέλου που φορούσε τα ρετρό παπούτσια Adidas είχαν προκαλέσει κατακραυγή μεταξύ των φιλο-ισραηλινών και εβραϊκών ομάδων.

Η Σχέση της Καμπάνιας της Adidas με Ιστορικές Τραγωδίες

Η Bella Hadid είναι στενοχωρημένη που η Adidas θα έκανε μια καμπάνια που να συσχετίζει οποιονδήποτε με μια τραγωδία όπως η σφαγή του Μονάχου. Η Adidas έκανε την Bella το πρόσωπο ενός ρετρό αθλητικού παπουτσιού, αναφερόμενη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972, όπου 11 Ισραηλινοί αθλητές πιάστηκαν όμηροι και δολοφονήθηκαν από τρομοκράτες. Η Adidas ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι δεν σκόπευαν ποτέ να κάνουν δήλωση μέσω ιστορικών τραγωδιών.

Η Αντίδραση της Bella Hadid

Η Bella Hadid φαίνεται να λέει στους ανθρώπους του περιβάλλοντός της ότι δεν ήξερε σε τι έμπαινε όταν υπέγραψε το συμβόλαιο με την Adidas και θεωρεί την εταιρεία υπεύθυνη για την κατάσταση. Παρά τις προηγούμενες αναφορές ότι η Adidas την απέλυσε, η Bella εξακολουθεί να έχει συμβόλαιο με την εταιρεία. Με την ανακοίνωση της Adidas ότι αναθεωρεί την καμπάνια της, η νομική μάχη φαίνεται να είναι αναπόφευκτη.

Η ΤΜΖ έχει επικοινωνήσει με την Adidas για σχολιασμό, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη απάντηση.

ΠΗΓΗ: ΤΜΖ.com

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk