ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τεταμένη κατάσταση στο τουρκικό ποδόσφαιρο: Αποχώρησε η Φενερμπαχτσέ από τον τελικό Super Cup

Η τεταμένη κατάσταση στο τουρκικό ποδόσφαιρο

Το τουρκικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε μια τεταμένη κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες. Ένας από τους λόγους αυτής της κατάστασης είναι η αναβολή που ζήτησε η Φενερμπαχτσέ για τον τελικό του Super Cup αντιμετωπίζοντας την Γαλατάσαραϊ.

Παρόλο που αρχικά είχε αποφασίσει να αγωνιστεί με την Κ19, η Φενερμπαχτσέ πήγε ακόμη παραπέρα ανακοινώνοντας ότι θα αποχωρήσει από το παιχνίδι.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Europa Conference League επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Η αντίδραση της Φενερμπαχτσέ

Η απόφαση της Φενερμπαχτσέ να αποχωρήσει από το παιχνίδι του Super Cup έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου. Η ομάδα, που σε λίγες μέρες θα έρθει στην Ελλάδα για το πρώτο ματς του Conference League με τον Ολυμπιακό, δεν αγωνίστηκε στο ντέρμπι για το Super Cup.

Η απόφαση πάρθηκε γιατί η ομοσπονδία δεν ικανοποίησε το αίτημά της για αναβολή του αγώνα, για να προετοιμαστεί για τον προημιτελικό κόντρα στους ερυθρολεύκους την προσεχή Πέμπτη (11/7), αλλά και το αίτημα ορισμού ξένου διαιτητή.

Πριν από τον αγώνα, ο ιδιοκτήτης της Φενερμπαχτσέ  Αλί Κοτς, παραχώρησε 40λεπτη συνέντευξη Τύπου στην οποία έκανε λόγο για διαφθορά και οργανωμένο σύστημα που λειτουργεί εις βάρος της ομάδας του.

Ύστερα από το ζέσταμα που έγινε κανονικά, οι δύο ομάδες παρατάχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο, με την Γαλατασαράι να ανοίγει το σκορ στα 50 δευτερόλεπτα με τον Μάουρο Ικάρντι.

Μετά με τη σέντρα, ένας άνθρωπος της Φενερμπαχτσέ  έδωσε το σύνθημα για αποχώρηση της ομάδας από τον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες να υπακούν και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

https://twitter.com/mahmuslu/status/1777044373399650484?s=46

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk