ΚΟΣΜΟΣ

Τέρι Άντερσον: Πέθανε ο Αμερικανός δημοσιογράφος που υπήρξε όμηρος στον Λίβανο για επτά χρόνια

Ο Τέρι Άντερσον, ο παγκοσμίου φήμης ανταποκριτής του Associated Press που έγινε ένας από τους μακροβιότερους ομήρους της Αμερικής αφού τον άρπαξαν από έναν δρόμο στον εμπόλεμο Λίβανο το 1985 και κρατήθηκε για σχεδόν επτά χρόνια, πέθανε σε ηλικία 76 ετών. .

Ο Άντερσον, ο οποίος εξιστόρησε την απαγωγή και τη βασανιστική φυλάκισή του από ισλαμιστές μαχητές στα best-seller απομνημονεύματά του το 1993 «Den of Lions», πέθανε την Κυριακή στο σπίτι του στη λίμνη Γκρίνγουντ της Νέας Υόρκης, είπε η κόρη του, Σουλόμε Άντερσον.

Ο Άντερσον πέθανε από επιπλοκές από πρόσφατη εγχείρηση καρδιάς, είπε η κόρη του.

«Ο Τέρι ήταν βαθιά αφοσιωμένος στις επιτόπιες αναφορές αυτοπτών μαρτύρων και επέδειξε μεγάλη γενναιότητα και αποφασιστικότητα, τόσο στη δημοσιογραφία του όσο και κατά τα χρόνια που κρατούσε όμηρος. Εκτιμούμε τόσο πολύ τις θυσίες που έκανε ο ίδιος και η οικογένειά του ως αποτέλεσμα της δουλειάς του», δήλωσε η Τζούλι Πέις, ανώτερη αντιπρόεδρος και εκτελεστική συντάκτρια του AP.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk