ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Έφοδος εισαγγελέα στα γραφεία του ΟΣΕ – Κατασχέθηκαν τα ηχητικά

Η κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά

Σήμερα 3 Απριλίου οι αστυνομικοί προχώρησαν στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά το βράδυ της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Η παραγγελία για αυτή την ενέργεια προήλθε από τον εφέτη ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Ελευθερία” της Λάρισας, η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πλαισιωμένους από εισαγγελικό λειτουργό.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής”

Η παραγγελία του εφέτη ανακριτή εκτιμάται ότι προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής” με τίτλο “Μονταζιέρα στα Τέμπη”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, έγινε μοντάζ στις συνομιλίες του προφυλακισμένου σταθμάρχη και των μηχανοδηγών, με απώτερο σκοπό να ενισχυθεί το επιχείρημα περί ανθρώπινου λάθους. Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα.

Εκτιμάται πως ο κ. Μπακαϊμης ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. να κατασχέσει τα πρωτότυπα αρχεία και τους σκληρούς δίσκους και για αυτό έγινε χθες η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Αθήνα.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου αναμένεται να γίνει έλεγχος στα χώματα που βρίσκονται σε ιδιωτικό οικόπεδο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας», κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό θα κάνουν δειγματολογικό έλεγχο σε ιδιωτικό οικόπεδο

Δείτε το βίντεο:

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk