ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη Πληρώματος Θαλαμηγού για τα Πυροτεχνήματα στην Ύδρα – Κατασχέθηκε το Σκάφος

Πυροτεχνήματα στην Ύδρα

Χθες το βράδυ, η Ύδρα έγινε το επίκεντρο μιας σημαντικής επιχείρησης των αρχών, καθώς συνελήφθησαν τα 13 μέλη του πληρώματος μιας θαλαμηγού που κατηγορούνται για ρίψη πυροτεχνημάτων. Το περιστατικό προκάλεσε φωτιά, η οποία αποφεύχθηκε να επεκταθεί χάρη στην άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος ονόματι «Περσεφόνη» είχε ναυλωθεί από μια ομάδα 17 ατόμων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν υπήκοοι Καζακστάν. Οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να ρίξουν πυροτεχνήματα από το σκάφος, που οδήγησε σε ανάφλεξη και κίνδυνο για τη γύρω περιοχή. Ευτυχώς, η φωτιά αντιμετωπίστηκε έγκαιρα χωρίς περαιτέρω ζημιές.

Νομικές Ενέργειες

Αμέσως μετά το περιστατικό, οι αρχές συνέλαβαν τα 13 μέλη του πληρώματος και κατέσχεσαν το σκάφος. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά την Κυριακή 23 Ιουνίου για να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες. Η υπόθεση θα ερευνηθεί περαιτέρω από την πυροσβεστική υπηρεσία και άλλες αρμόδιες αρχές.

Επίσημη Ανακοίνωση

Η επίσημη ανακοίνωση των αρχών επιβεβαίωσε ότι τα 13 μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν για την ρίψη πυροτεχνημάτων που προκάλεσε τη φωτιά στην Ύδρα. Το σκάφος κατασχέθηκε και οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στο δικαστήριο. Οι αρχές συνεχίζουν να ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, με στόχο να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την τήρηση των νόμων.

Η ανακοίνωση από την Πυροσβεστική:

Συνελήφθησαν σήμερα, 22 Ιουνίου 2024, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς (13) ημεδαποί, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, χθες, 21 Ιουνίου 2024. Οι προαναφερόμενοι θα οδηγηθούν αύριο το πρωί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk