ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδριάζει η επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ – Προς διαγραφή ο Λευτέρης Αυγενάκης

Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ, όπου συζητείται η διαγραφή  του Λευτέρη Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ, για το περιστατικό βιαιοπραγίας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος σε βάρος εργαζομένου αεροπορικής εταιρείας.

Ο βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, βρέθηκε στο προσκήνιο μετά από ένα επεισόδιο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου καταγράφηκε να επιτίθεται λεκτικά σε υπάλληλο επειδή έχασε την πτήση του. Αυτή η αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά προκάλεσε την αντίδραση τόσο του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, όσο και της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ).

Δήλωση Συγγνώμης και Υποστήριξη

Ο Λευτέρης Αυγενάκης προχώρησε σε δημόσια δήλωση ζητώντας συγγνώμη για την «ένταση και την αναστάτωση» που προκάλεσε το περιστατικό. Παράλληλα, υποστήριξε ότι το περιστατικό δεν ξέφυγε από τα όρια της λεκτικής έντασης και παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας. Αυτή η δήλωση έρχεται ως απάντηση στις κατηγορίες για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε, ο Λευτέρης Αυγενάκης βγήκε από το γραφείο του διευθυντή της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Ηρακλείου οδεύει προς διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες παρέπεμψε τον Λευτέρη Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του από την ΚΟ. Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk