ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊβάν: Συγκλονιστικό βίντεο την ώρα του σεισμού των 7,4 ρίχτερ – Αυξάνονται δυστυχώς τα θύματα

Οι διασώστες στην Ταϊβάν προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν δεκάδες ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί σε σήραγγες αυτοκινητοδρόμων μετά τον ισχυρότερο σεισμό των τελευταίων 25 ετών την Τετάρτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα και τραυματίζοντας περισσότερους από 800 άλλους.

Η ισχυρή δόνηση μεγέθους 7,4 βαθμών ταρακούνησε την ανατολική ακτή του νησιού, χτυπώντας στις 7:58 π.μ. τοπική ώρα, 18 χιλιόμετρα (11 μίλια) νότια της πόλης Χουαλιέν και σε βάθος 34,8 χιλιομέτρων (21 μίλια), σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Ακολούθησαν αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί με δονήσεις που έγιναν αισθητές σε όλο το νησί.

Η Εθνική Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ταϊβάν ανακοίνωσε σε ενημέρωση την Τετάρτη ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους εννέα, ενώ 882 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Δεν αναφέρεται τη σοβαρότητα των τραυματισμών.

Τουλάχιστον 131 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι αυτή τη στιγμή, μεταξύ των οποίων 50 υπάλληλοι του Silk’s Place Hotel Taroko, οι οποίοι ταξίδευαν με τέσσερα μικρά λεωφορεία. Οι αρχές δεν μπόρεσαν να τους επικοινωνήσουν τηλεφωνικά και τους έχουν καταγράψει ως εγκλωβισμένους προς το παρόν.

Δύο Γερμανοί πολίτες που είχαν παγιδευτεί νωρίτερα σε μια σήραγγα στην κομητεία Χουαλιέν διασώθηκαν. Όλοι οι θάνατοι ήταν στην κομητεία Χουαλιέν, ανάμεσά τους τρεις πεζοπόροι που σκοτώθηκαν από πτώση βράχων στο τουριστικό φαράγγι Ταρόκο , ανέφερε η NFA. Η πτώση βράχων σκότωσε επίσης έναν οδηγό φορτηγού μπροστά από μια σήραγγα στον αυτοκινητόδρομο Suhua της ανατολικής ακτής, πρόσθεσε.

Αναφορές για εκτεταμένες ζημιές έχουν επίσης προκύψει, με κτίρια που κατέρρευσαν στην κομητεία Χουαλιέν, χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα και ένας μεγάλος αυτοκινητόδρομος έκλεισε λόγω κατολισθήσεων και βράχων, σύμφωνα με Ταϊβανέζους αξιωματούχους.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk