LIFESTYLE

Συγκλονιστική Εξομολόγηση του Γιώργου Καρκά για την Εξάρτηση από τα Ναρκωτικά: “Άρχισα σταδιακά να δυσκολεύομαι ακόμα και να πάω στο θέατρο να παίξω”

Η Αρχή της Εξάρτησης

Ο γνωστός ηθοποιός, Γιώργος Καρκάς, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Downtown και την Αμάντα Φουντή, μίλησε ανοιχτά για την περιπέτειά του με τις ναρκωτικές ουσίες. Όπως ανέφερε, όλα ξεκίνησαν σε ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη με φίλους, όπου δοκίμασε για πρώτη φορά. «Άρχισα από μία φορά τον μήνα, θεωρούσα πως το ελέγχω», δήλωσε ο ηθοποιός, αλλά η κατάσταση εξελισσόταν διαφορετικά.

Η Επιδείνωση της Κατάστασης

Σταδιακά, ο Γιώργος Καρκάς άρχισε να δυσκολεύεται ακόμα και στις καθημερινές του δραστηριότητες, όπως το να πάει στο θέατρο για να παίξει. «Γέμιζα όλο τον χρόνο μου έτσι», εξομολογείται, τονίζοντας ότι η χρήση των ουσιών κατέληξε να είναι ανεξέλεγκτη. Η συχνότητα της χρήσης αυξανόταν, από μία φορά τον μήνα, σε δύο φορές τη βδομάδα. Παρά τις προσπάθειες να πείσει τον εαυτό του ότι μπορεί να το ελέγξει, τα πράγματα πήραν διαφορετική τροπή.

Ο Αγώνας και η Νίκη

Παρά τις δυσκολίες, ο Γιώργος Καρκάς κατάφερε να βγει νικητής από αυτήν τη μάχη. «Σε ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη με φίλους δοκίμασα για πρώτη φορά και κόλλησα με κάποια πράγματα, που σε συνδυασμό με τον έρωτα, σου δίνουν το αίσθημα της πληρότητας», αναφέρει. Αν και πέρασε μια δύσκολη περίοδο αυτοκαταστροφής και οικονομικής καταστροφής, δεν ζήτησε ποτέ χρήματα για να αγοράσει ουσίες. Σήμερα, ο ηθοποιός νιώθει περήφανος για το γεγονός ότι κατάφερε να ξεπεράσει την εξάρτησή του και να συνεχίσει τη ζωή του.

«Το κομμάτι της εξάρτησης από τις ουσίες σταμάτησε όταν ήμουν στη φυλακή. Το σοκ από όλο αυτό ήταν ανώτερο από την εξάρτηση. Είπα: ή μένεις εδώ και σε ρουφάει όλο αυτό ή το παλεύεις, γιατί πολύ απλά έχεις δίκιο», τονίζει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Γιώργος Καρκάς.

Η Σημαντικότητα της Υποστήριξης

Η ιστορία του Γιώργου Καρκά δείχνει τη σημαντικότητα της υποστήριξης και της δύναμης της θέλησης. Η εξάρτηση από τα ναρκωτικά είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής του ατόμου. Η εξομολόγηση του ηθοποιού έρχεται να υπενθυμίσει την ανάγκη για κατανόηση και βοήθεια σε όσους αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk