ΙΣΤΟΡΙΑ

Στην Ελλάδα τα Οστά Ηρώων Πεσόντων στην Κύπρο το 1974 – Συγκίνηση στην Τελετή [Βίντεο]

Η Άφιξη στο Αεροδρόμιο της Ελευσίνας

Στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας προσγειώθηκε παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, το πρωί της Παρασκευής το C-130 που μετέφερε τα οστά οχτώ Ελλήνων πεσόντων κατά την εισβολή του 1974. Η άφιξη αυτή αποτελεί σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς ολοκληρώνεται μια πολύχρονη διαδικασία επαναπατρισμού.

Τελετή στην Κύπρο

Χθες, στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε τελετή ενταφιασμού στον Τύμβο Μακεδονίτισσας για τα οστά άλλων επτά πεσόντων. Στην τελετή αυτή, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μίλησε για τη σημασία της επαναπατρισμού και της διατήρησης της μνήμης των πεσόντων ηρώων. Οι 15 πεσόντες των οποίων τα οστά επαναπατρίστηκαν είναι: Κρατημένος Αναστάσιος, Αναλυτής Γεώργιος, Τσιτιρίδης Κωνσταντίνος, Ηλιόπουλος Παναγιώτης, Τούλης Ηλίας, Μαρτζάκλης Γεώργιος, Τσαγκαλίδης Κωνσταντίνος, Ηλιόπουλος Ιωάννης, Χριστόπουλος Αλέξιος, Ξανθόπουλος Αθανάσιος, Κουκουλάρης Χρίστος, Μπινάκης Γεώργιος, Μπουρέκας Ασημάκης, Χίος Φράγκος, Σαρλιάν Χαράλαμπος.

Η Σημασία του Επαναπατρισμού

Η επαναπατρισμός των οστών των πεσόντων αποτελεί μια πράξη τιμής και σεβασμού προς τους ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε και να τιμήσουμε την ιστορία και τις θυσίες που έγιναν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Ο επαναπατρισμός των οστών των πεσόντων αποτελεί επίσης μια πράξη συμβολικής ενότητας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ενισχύοντας τους δεσμούς αδελφοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk