ΕΛΛΑΔΑ

Σοφικό Κορινθίας: Φωτιά από κεραυνό – Τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης

Η Έναρξη της Πυρκαγιάς

Μια δασική πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σοφικό Κορινθίας, προκαλώντας ανησυχία στην περιοχή. Η φωτιά ξεκίνησε από πτώση κεραυνού στη διασταύρωση με το Αμόνι, γεγονός που επιβεβαιώνει την επικινδυνότητα των καιρικών φαινομένων στην περιοχή.

Επιχείρηση Κατάσβεσης

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, κινητοποιήθηκαν άμεσα 80 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης και 9ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και 25 πυροσβεστικά οχήματα. Η πυροσβεστική υπηρεσία συνδράμει επίσης με πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα για την αεροπυρόσβεση. Η συντονισμένη αυτή προσπάθεια δείχνει την σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη για άμεση δράση.

Τραυματισμός Πυροσβέστη

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, δυστυχώς τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης. Το περιστατικό συνέβη μετά από ρίψη νερού από ελικόπτερο τύπου Erickson. Η κατάσταση του τραυματισμένου πυροσβέστη δεν έχει γνωστοποιηθεί, αλλά το γεγονός υπογραμμίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες κατά τη διάρκεια του καθήκοντός τους.

Τοποθεσία και Επιδράσεις

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 17:46, βόρεια από τη Μονή Αγίας Μαρίνας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί άμεσα κάποιον οικισμό, αλλά η κατάσταση παραμένει ρευστή και οι αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξή της.

Η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και η συνδρομή των εναέριων μέσων αποτελούν κρίσιμα στοιχεία στην προσπάθεια ελέγχου της πυρκαγιάς. Οι τοπικές αρχές και κάτοικοι παραμένουν σε επαγρύπνηση, ελπίζοντας για την ταχεία κατάσβεση της φωτιάς.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk