ΚΟΣΜΟΣ

ΣΟΚ στο Ηνωμένο Βασίλειο: Θάνατος 39χρονης γυναίκας από ελαττωματικό κρεβάτι οθωμανικού στυλ

Η Τραγωδία της Έλεν Ντέιβι

Η πρόσφατη τραγωδία που σημειώθηκε στο Seaham της κομητείας Ντάραμ έχει προκαλέσει θλίψη και ανησυχία στην κοινωνία. Η Έλεν Ντέιβι, 39 ετών, έχασε τη ζωή της εξαιτίας ενός ελαττωματικού κρεβατιού οθωμανικού στυλ. Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, η Έλεν βρισκόταν υπό το κρεβάτι όταν το τμήμα που σηκώνεται με αέριο αποδείχθηκε επικίνδυνο και την παγίδευσε.

Τα Γεγονότα της Νύχτας

Η Έλεν σκύβει καθώς προσπαθεί να αποθηκεύσει κάποια αντικείμενα, όταν το ελαττωματικό αμορτισέρ του κρεβατιού υποχωρεί, προκαλώντας τη πτώση του μεταλλικού τμήματος. Η δραματική σκηνή περιγράφεται από την κόρη της, Ελίζαμπεθ, η οποία την εντόπισε ξαπλωμένη με το κεφάλι της κολλημένο κάτω από το κρεβάτι, αβοήθητη.

Συστάσεις για Ασφάλεια

Αυτή η ανατριχιαστική κατάσταση έχει επισημάνει τα ζητήματα ασφαλείας με τα κρεβάτια αυτού του τύπου. Οι ιατροδικαστές καλούν τις αρχές να εξετάσουν τους κανόνες που διέπουν την κατασκευή τέτοιων προϊόντων. Ο κ. Τσίπερφιλντ δήλωσε ότι το ελαττωματικό αμορτισέρ που χρησιμοποιήθηκε μπορεί να προκαλέσει άλλους θανάτους, εάν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Η ευαισθητοποίηση για τα πιθανά προβλήματα ασφάλειας μπορεί να προλάβει μελλοντικές τραγωδίες.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk