ΣΟΚ στην Αστυνομία: Συνελήφθη 37χρονη – Από «αστυνομικός της χρονιάς» στο κύκλωμα προστασίας οίκων ανοχής
Εισαγωγή στην Υπόθεση
Η αποκάλυψη μιας σοβαρής υπόθεσης διαφθοράς εντός της αστυνομίας έχει προκαλέσει αίσθηση και ανησυχία στην ελληνική κοινωνία. Οι κατηγορίες βαρύνουν μια νεαρή αξιωματικό, η οποία, παρά την εξέχουσα καριέρα της και τη βράβευσή της ως αστυνομικός της χρονιάς το 2019, βρέθηκε να συμμετάσχει σε ένα κύκλωμα που παρείχε προστασία σε οίκους ανοχής και λέσχες.
ΗΔράση της Οργάνωσης
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, η οργάνωση που κατηγορείται για τις ένοχες πρακτικές της είχε οικονομικές απάτες ώς κύριο πυρήνα της λειτουργίας της. Τα μέλη της φαίνεται να προμήθευαν υπηρεσίες προστασίας, εισπράττοντας ποσά που κυμαίνονταν από 800 έως και 2.500 ευρώ ανά 15νθήμερο. Ωστόσο, η υπόθεση περιπλέκεται καθώς η αξιωματικός φέρεται να είχε άμεση επαφή με τον φερόμενο αρχηγό της οργάνωσης.
Οι Συνέπειες και η Δικαιοσύνη
Η νεαρή αστυνόμος, παρά το άρτιο ακαδημαϊκό της υπόβαθρο αφού έχει πτυχίο από τη νομική σχολή, βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δεινή θέση. Με τις κατηγορίες να είναι σοβαρές, οι συνέπειες για την καριέρα της και την προσωπική της ζωή είναι αναπόφευκτες.
Η αστυνόμος υπηρετούσε μέχρι και πριν από δύο μήνες στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, που πραγματοποιεί ελέγχους για παράνομες λέσχες. Στη συνέχεια, και αφού διαπιστώθηκε οι περίεργες επαφές που είχε μετατέθηκε στη διεύθυνση ανηλίκων.
Η επιχείρηση της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., που οδήγησε στη σύλληψη της, μαζί με άλλους τρεις αστυνομικούς και 15 ιδιώτες, αποδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης και την αναγκαιότητα για διαφάνεια στη δημόσια υπηρεσία.
Οι ιδιοκτήτες οίκων ανοχής και χαρτοπαικτικών λεσχών, κάθε 1η και 15 του μηνός, έδιναν στην εγκληματική οργάνωση από 800 έως 2.500 ευρώ προκειμένου να ενημερώνονται για επικείμενους ελέγχους της αστυνομίας ή να αποτρέπουν ελέγχους.
Παράλληλα σύστηναν εικονικές εταιρίες, με ανύπαρκτη έδρα και δραστηριότητα, στο όνομα αχυρανθρώπων και δεν απέδιδαν στο Δημόσιο το ΦΠΑ, αλλά τον καρπώνονταν οι ίδιοι
Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται να ήταν ένας 58χρονος επιχειρηματίας από την Κρήτη και υπαρχηγός ένας 55χρονος.
Εκτός από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. έγινε γνωστό ότι με εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, επίτιμου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Βουρλιώτη, διατάχθηκε ήδη η δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση.