ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Τουρκία: Σώζονται Πολίτες την Τελευταία Στιγμή σε Video που Κάνει τον Γύρο του Διαδικτύου

Η Στιγμή του Σεισμού

Στις 16 Οκτωβρίου, η ανατολική επαρχία Μαλάτεια της Τουρκίας βρέθηκε στο επίκεντρο ενός ισχυρού σεισμού μεγέθους 6 Ρίχτερ. Βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτουν την ένταση της δόνησης, η οποία διήρκεσε για πάνω από 10 δευτερόλεπτα, με εκατοντάδες ανθρώπους να προσπαθούν να προστατευτούν καθώς τα κτίρια γύρω τους άρχισαν να καταρρέουν.

Η Αντίδραση των Πολιτών

Περιγραφικά στιγμιότυπα δείχνουν τρεις πολίτες να αποφεύγουν κομμάτια ερειπίων που πέφτουν από κτίρια σε κοντινές αποστάσεις. Η αγωνία των κατοίκων γίνεται φανερή καθώς κατανοούν την σοβαρότητα της κατάστασης. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι, αλλά οι τραυματίες είναι πολλοί, ενώ τρία κτίρια κατέρρευσαν, προκαλώντας ανησυχία στις αρχές.

Αξιολόγηση των Επιπτώσεων

Τα τελευταία γεγονότα ξύπνησαν μνήμες από τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου 2023, όταν χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ανείπωτα. Οι τούρκοι πολίτες τρέχουν έξω από τα κτίρια φοβούμενοι μια νέα καταστροφή. Οι μετασεισμοί έχουν ξεπεράσει τους 80 και πολλοί άνθρωποι παραμένουν έξω από το σπίτια τους ενώ τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν αύριο.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk