ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σαν Σήμερα: Η Αρχή του Έπους της Εθνικής στο Euro 2004

Η Ιστορική Πρεμιέρα

Πέρασαν 20 χρόνια από την ημέρα που η εθνική Ελλάδας ξεκίνησε μια ονειρική πορεία στο Euro 2004, επικρατώντας της οικοδέσποινας Πορτογαλίας. Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, η Ελλάδα άνοιγε την αυλαία στο Euro 2004 απέναντι στην οικοδέσποινα Πορτογαλία, δείχνοντας έτσι τον δρόμο για τον απόλυτο θρίαμβο.

Η Μαγική Νίκη

Στις 12 Ιουνίου 2004, η εθνική ομάδα υπό την καθοδήγηση του Ότο Ρεχάγκελ ξεκίνησε την παρουσία της στο τουρνουά, κάνοντας το πρώτο μεγάλο «μπαμ». Το ταξίδι προς το όνειρο έκανε ποδαρικό με νίκη με 2-1 απέναντι στην ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Στο κατακόκκινο και γεμάτο από Πορτογάλους «Ντραγκάο», το σκορ δεν θα μπορούσε να το ανοίξει άλλος από τον «τυπάρα».

Η Συμβολή της Νίκης

Η νίκη αυτή δεν ήταν απλά μια ποδοσφαιρική επιτυχία. Ήταν η αρχή μιας πορείας που θα έγραφε ιστορία και θα έφτανε μέχρι την κορυφή της Ευρώπης. Η επιτυχία απέναντι στην Πορτογαλία έδωσε το έναυσμα για την αυτοπεποίθηση και το πάθος που χρειάστηκε η εθνική ομάδα για να κατακτήσει το τρόπαιο.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk