LIFESTYLE

Ρόμπερτ Τάουνι: Έφυγε από τη ζωή ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος του «Chinatown»

Η Είδηση του Θανάτου

Σε ηλικία 89 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Τάουνι, όπως επιβεβαίωσε η συνεργάτιδα του Carri McClure. Η McClure δήλωσε ότι πέθανε «ειρηνικά στο σπίτι του, περιτριγυρισμένος από την αγαπημένη του οικογένεια». Ο Τάουνι άφησε πίσω του μία πλούσια κληρονομιά στον κόσμο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Η Καριέρα του Ρόμπερτ Τάουνι

Ο Ρόμπερτ Τάουνι ξεκίνησε την καριέρα του ως σεναριογράφος στην τηλεόραση σε σειρές όπως το «Breaking Point», το «The Outer Limits» και το «The Man from U.N.C.L.E.». Αυτές οι εμπειρίες τον βοήθησαν να τελειοποιήσει τις δεξιότητές του και να προχωρήσει στη συγγραφή σεναρίων για τον κινηματογράφο. Μεταξύ των έργων του, ξεχωρίζουν τα σενάρια για τις ταινίες «Bonnie and Clyde» και «The Godfather».

Το Αριστούργημα «Chinatown»

Το 1974, ο Ρόμπερτ Τάουνι δημιούργησε ίσως το πιο γνωστό του σενάριο, για την ταινία «Chinatown». Το σενάριο αυτό κέρδισε το Όσκαρ και έχει αναφερθεί ως ένα από τα καλύτερα σενάρια όλων των εποχών. Το «Chinatown» διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες του 1937 και ακολουθεί τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Jake Gittes, τον οποίο υποδύεται ο Jack Nicholson. Η ταινία εξερευνά έναν περίπλοκο ιστό διαφθοράς, βίας και εξουσίας, και το σενάριο του Τάουνι ανέβασε την ταινία σε ένα αριστουργηματικό ύψος, αφήνοντας μια διαρκή επίδραση στον κινηματογράφο ως ένα από τα κατεξοχήν έργα του λεγόμενου Νέου Χόλυγουντ.

Η Κληρονομιά του Τάουνι

Η δουλειά του Ρόμπερτ Τάουνι δεν σταματά στο «Chinatown». Άφησε πίσω του ένα πλούσιο έργο που συνεχίζει να εμπνέει σεναριογράφους και δημιουργούς ταινιών. Η επιρροή του στον χώρο του κινηματογράφου είναι ανεκτίμητη, και το έργο του θα συνεχίσει να ζει μέσα από τις ταινίες και τις ιστορίες που άφησε πίσω του.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk