ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος:  Καταδικάστηκαν οι δύο Σουηδοί που προσπάθησαν να αφαιρέσουν την ελληνική σημαία από κτίριο της Ασφαλείας

Το περιστατικό και η σύλληψη

Στις 15 Αυγούστου, στη Ρόδο, δύο Σουηδοί τουρίστες, ηλικίας 19 ετών, προκάλεσαν αναστάτωση προσπαθώντας να αφαιρέσουν την ελληνική σημαία από το κτήριο της υποδιεύθυνσης ασφαλείας. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα, όταν οι νεαροί τουρίστες επιχείρησαν την αφαίρεση της σημαίας, προκαλώντας την άμεση αντίδραση των αρχών.

Αμέσως, η αστυνομία της Ρόδου τέθηκε σε επιφυλακή και οι δύο τουρίστες συνελήφθησαν επιτόπου. Η σύλληψή τους πραγματοποιήθηκε χωρίς αντίσταση και οι νεαροί οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο της Ρόδου. Εκεί, αντιμετώπισαν κατηγορίες για προσβολή συμβόλων ιδιαίτερης εθνικής σημασίας, μια κατηγορία που φέρει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ελληνική νομοθεσία.

Η ενέργεια των τουριστών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, η οποία θεωρεί την ελληνική σημαία ως σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας και ιστορικής σημασίας. Οι αρχές της Ρόδου ανέφεραν ότι τέτοιες πράξεις δεν είναι ανεκτές και θα αντιμετωπίζονται με τη δέουσα αυστηρότητα, προκειμένου να διασφαλιστεί ο σεβασμός στα εθνικά σύμβολα.

Οι Σουηδοί τουρίστες, κατά την απολογία τους, δήλωσαν ότι δεν είχαν πρόθεση να προσβάλουν την ελληνική σημαία και ότι η ενέργειά τους ήταν αποτέλεσμα ανωριμότητας και έλλειψης γνώσης της τοπικής κουλτούρας. Παρ’ όλα αυτά, οι δικαστικές αρχές της Ρόδου έκριναν ότι η πράξη τους ήταν σοβαρή και αποφάσισαν να επιβάλουν τις απαραίτητες νομικές κυρώσεις.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk