ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ένταλμα Σύλληψης 2 Ιταλών Δημοσιογράφων – Κατηγορίες για Παράνομη Είσοδο

Η Κατηγορία

Για δύο Ιταλούς δημοσιογράφους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης RAI, το ρωσικό δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης. Οι Στεφάνια Μπατιστίνι και Σιμόν Τραΐνι κατηγορούνται ότι εισήλθαν παράνομα στην περιοχή Κουρκ της Ρωσίας από την Ουκρανία.

Η Παράνομη Είσοδος

Σύμφωνα με τις αρχές, οι δύο δημοσιογράφοι ενήργησαν σε συντονισμό με τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου και συγκεκριμένα, φέρεται ότι «στις 6 του περασμένου Αυγούστου εισήλθαν παράνομα» στην περιοχή Κουρκ. Αυτή η κίνηση έχει προκαλέσει έντονους κραδασμούς στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των χωρών.

Οι Επιπτώσεις

Η σύλληψη των Ιταλών δημοσιογράφων έχει φέρει στο προσκήνιο τις αυστηρές πολιτικές της Ρωσίας σχετικά με την πρόσβαση ξένων μέσων ενημέρωσης. Αν και η ελευθερία του τύπου είναι θεμελιώδες δικαίωμα στην Ευρώπη, οι πολιτικές εντάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε τέτοιες περιπτώσεις που επηρεάζουν όχι μόνο τους δημοσιογράφους αλλά και την εθνική πολιτική απέναντι στη δημοσιογραφική κάλυψη.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk