ΚΟΣΜΟΣ

Ρομπέρτα Μέτσολα: «Η Ευρώπη δεν μπορεί ποτέ να είναι ενωμένη, όσο η Κύπρος παραμένει διχοτομημένη»

Η Αναφορά της Ρ. Μέτσολα στην Κύπρο

Η Ρομπέρτα Μέτσολα, επανεκλεγείσα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε στη σημερινή ομιλία της: «Η Ευρώπη δεν μπορεί ποτέ να είναι ενωμένη, όσο η Κύπρος παραμένει διχοτομημένη» , όπως ακριβώς είχε κάνει και πριν από δυόμισι χρόνια όταν εξελέγη για πρώτη φορά.

Η Θλιβερή Επέτειος και το Μήνυμα Ενότητας

Κατά την εναρκτήρια ομιλία της καταδίκασε την 50χρονη τουρκική κατοχή στην Κύπρο, όπως είχε δεσμευτεί την προηγούμενη εβδομάδα σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νικόλα Φαραντούρη.

Η Ρ. Μέτσολα υπενθύμισε ότι σήμερα τιμούμε τη θλιβερή επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Αύριο, η διάσκεψη των προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναμένεται να εκδώσει μια δήλωση για την Κύπρο, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι πρόθυμο να παίξει τον ρόλο του στην επίλυση του Κυπριακού ζητήματος. Παράλληλα, θα τονίζει την ανάγκη να συμμετέχουν όλες οι πλευρές.

Ο Ρόλος της Γενιάς μας και το Σχέδιο του ΟΗΕ

Η επανεκλεγείσα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι πρέπει να είμαστε η γενιά που θα μπορέσει να βρει έναν δρόμο προς τα εμπρός υπό την αιγίδα του σχεδίου του ΟΗΕ. Υπογράμμισε την ανάγκη για μια βιώσιμη λύση που να καλύπτει αυτό το σκοτεινό κενό στην ιστορία της Ευρώπης, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις ευρωπαϊκές αξίες μας.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk