ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες εξελίξεις: Ποιοι θα είναι οι αντικαταστάτες Παπασταύρου και Μπρατάκου;

Παραιτήσεις των υπουργών Επικρατείας και Παρά τω Πρωθυπουργώ

Οι παραιτήσεις του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου, και του υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου, έχουν προκαλέσει έκπληξη και προβληματισμό στην κοινή γνώμη. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους δύο υπουργούς για τη συνεργασία τους και αποδέχθηκε τις παραιτήσεις τους.

Αντικατάσταση των παραιτηθέντων

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη αρχίσει οι συζητήσεις για την αντικατάσταση των παραιτηθέντων υπουργών. Τα δύο πρώτα ονόματα που έχουν αναφερθεί είναι αυτά του γενικού γραμματέα της Βουλής, Γιώργου Μυλωνάκη, και του διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού και πρώην υφυπουργού και βουλευτή Αχαΐας, Μιχάλη Μπεκίρη. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα η ανάληψη των θέσεων από τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω ανακοινώσεις από το γραφείο του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ακούγεται και το όνομα του νυν Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση, διαχρονικού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συνέχεια της κυβέρνησης

Οι παραιτήσεις αυτές δεν αναμένεται να επηρεάσουν τη συνέχιση της κυβέρνησης και την υλοποίηση των πολιτικών της. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο και θα διορίσει νέους υπουργούς για να συνεχίσει το έργο της κυβέρνησης.

newsok

Καλά Νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο. Ειδήσεις για Lifestyle, Υγεία, Ψυχολογία, Αθλητικά, Ιστορία, Επιστήμη και Πρόσωπα που εμπνέουν, στο NewsOk